Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bámulatosan gyarapodik Lázár János vagyona

Nyilvánosságra hozták a kormany.hu oldalon a kormánytagok szja-bevallásának néhány adatát. Az adatok között böngészve megtudhatjuk azt is, mennyi jövedelmet vallott be térségünk országgyűlési képviselője, Lázár János 2023-ra. A miniszter minden bizonnyal elégedett lehet, hiszen évente tízmilliós nagyságrendekkel növekvő hivatalos jövedelme mellett a Batidai Vadászkastély is szépen fialt tavaly.

Kerekítve 75 millió forint jövedelmet vallott be Lázár János a 2023-as évre, mintegy 10 millió forinttal többet, mint 2022-ben (64 millió), és 24 millióval többet, mint 2021-ben (50 millió). Csak az utóbbi két évet tekintve tehát bőven az infláció mértéke feletti jövedelemnövekedést könyvelhetett el a miniszter, akinek a markát a tavalyi évben már havonta több mint 6 millió forint ütötte.

Ha mindez nem lenne elég a megélhetéshez, 2023-ra ott van még egy kis plusz, a Batidai Vadászkastély rekordprofitja után megszavazott majd’ 60 milliós osztalék, amely teljes egészében Lázár számlájára vándorolt.

A miniszter anyagi helyzetét még maga a miniszterelnök is megirigyelheti, hiszen ő mindössze 70 milliós jövedelmet vallott be a tavalyi évre, mindenféle plusz bevétel nélkül…

Lazar-Janos-2023.-evi-SZJA-bevallasabol-nyilvanos-adatok
vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!