Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Magára hagyta a balesetben súlyosan megsérült kerékpárost – videóval

A személyautó sofőrje nem adott elsőbbséget az idős kerékpárosnak, aki nekiment az autónak és elesett. Amikor felállt, az autós továbbhajtott, anélkül hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan megsérült asszonynak.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és a segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki nem adott elsőbbséget a sértett kerékpárosnak, aki emiatt az autónak ütközött. A vádlott a helyszínen megállt, ám kis idő múlva elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült nőnek.

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 1-én a kora délutáni órákban egy Kalocsa környéki településen lévő útkereszteződésben nem adott elsőbbséget a jobbról érkező, idős női kerékpáros részére, aki emiatt kerékpárjával az autónak ütközött és elesett. A balesetet követően a vádlott az autójával megállt, ám miután a sértett felállt, a helyszínről elhajtott anélkül, hogy segítséget nyújtott volna a súlyosan sérült idős nő részére.

Az ütközés következtében a sértett maradandó fogyatékosságot eredményező sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ azon előírását, amely szerint az útkereszteződésben a járművel elsőbbséget kell adni minden jobbról érkező jármű részére.

Az ügyészség a férfit a maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának súlyosabban minősülő – a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett – bűntettével vádolja, ezért vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől való eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A videófelvételen a baleset előzményei láthatók, illetve az, hogy a vádlott elhajt a helyszínről.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!