Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Gyöngyösi Ferenc békejobbot nyújt az ellenfélnek

Az alpolgármester, a 4-es körzet képviselője a választások utáni helyzetet elemezte közösségi oldalán. Ellenfeleinek üzenve azt írja: „Most már nincs miért harcolnunk egymással, annál több dolog miatt érdemes viszont együttműködnünk.” Posztjában körzeti kerekasztalra tesz javaslatot.

Gyöngyösi Ferenc a választás után a békesség jegyében írta le gondolatait azzal kapcsolatban, hogyan képzeli el Vásárhely közéletét az elkövetkező időszakban.

Természetesen nem életről vagy halálról, háborúról vagy békéről döntöttünk vasárnap, hanem arról, hogy miként alakítsuk a jövőben közös életünk kereteit: hogy mennyi pénzt szánjunk útfelújításra és múzeumra, bölcsődére és távfűtésre, orvosi ellátásra és menzára

– fogalmaz posztjában. Nem legyőzni, nem megsemmisíteni akarjuk egymást – folytatja gondolatait, majd egy magánéleti hasonlatot hoz ennek megvilágítására: egy baráti társaság esetét, akik nem tudják eldönteni, hogy vízpartra vagy a hegyekbe menjenek pihenni. Végül szavaznak, és a többség úgy dönt, hogy a vízpartra menjenek mindannyian együtt.

A többség ilyenkor (normális esetben!) különösen odafigyel a kisebbségre: ha végül úgy alakult, ahogy mi szerettük volna, akkor különösen oda kell figyelnünk, hogy ők se érezzék vesztesnek magukat. Mert annál, hogy hová megyünk, ezerszer fontosabb, hogy együtt legyünk és együtt érezzük jól magunkat

– emelte ki a politikus, majd hozzáteszi: mélyen megtisztelőnek érzi, és köszöni, hogy őket választották a vásárhelyiek.

Végül kifejezi szándékát, hogy a közgyűlés, a városvezetés munkájába mindenki tapasztalatait és bölcsességét bevonják, aki nyitott erre. Ennek jegyében pedig javasolja, hozzanak létre körzetenként közösen egy körzeti kerekasztalt, ahova szeretettel várják valamennyi képviselőjelöltet, hogy együtt közösen határozzák meg a körzeti feladatokat és célokat.

Sokkal több dolog köt össze bennünket, mint ami elválaszt

– zárja posztját Gyöngyösi Ferenc. Az alpolgármester javaslatával azóta már meg is kereste a különböző politikai szereplőket – Kovács Pál és Grezsa István nem mutatott nyitottságot, viszont a Kőfal Egyesület és a Mi Hazánk nem zárkózott el – úgy reagáltak, megfontolják a részvételt a kerekasztalban.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!