Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyolc évre ítélték az ivócimboráját nyakon szúró üllési férfit

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Szegedi Törvényszék hétfőn azt az üllési férfit, aki 2022 decemberében nyakon szúrta egy ismerősét. A bíróság emberölés bűntettének kísérletében találta bűnösnek, ráadásul az ítélet szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az üllési férfi és ismerőse baráti viszonyt ápolt, több alkalommal italoztak együtt a vádlott Csongrád-Csanád vármegyei otthonában. 2022. december 6-án is együtt ittak meg négy liter bort, ekkor az ismerős súlyosan lerészegedett, gyakorlatilag az alkoholmérgezés állapotába került. A késő délutáni órákban éles szóváltásba kezdtek, amelynek az lett a vége, hogy a férfi a barátjának a szidalmazása közben magához vett egy 11 centis pengéjű kést és azzal a jobb füle alatt nyakon szúrta.

Ezután a nyakon szúrt férfi telefonált a mentőknek, de a beszélgetés közben olyan rossz állapotba került, hogy támadójának kellett folyatnia a hívást. Az erről készült felvétel szerint a késelő azt mondta, „megszúrtam egy gyereket”. A férfi barátját a szegedi klinikára szállították, ahol ellátták, ugyanis életveszélyes állapotba került, mivel a 15–20 centis szúrt sérülést okozó kés elérte az egyik nyaki vénáját. Életét a kellő időben érkező, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott az eljárás során azzal védekezett, hogy barátja – ahogy egy alkalommal korábban megtörtént – saját magát sebesítette meg.

Kemenes Krisztián bíró az ítélet indoklása során kifejtette, bár a vádlott következetesen tagadta bűnösségét, azt nem vitatta, hogy jelen volt a bűncselekmény helyszínén, de állítása szerint aludt, amikor a sérülés keletkezett. A sértett tanúvallomásai és más bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a férfi nem saját magát szúrta meg, hanem a vádlott követte el a bűncselekményt.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be, így a döntés még nem jogerős.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!