Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter: Köszönöm, Vásárhely!

Hódmezővásárhelyen elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi önkormányzati választáson Márki-Zay Péter és csapata. A polgármesteri pozíción kívül mind a tíz körzetben a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjei győzedelmeskedtek, míg a Fidesz-KDNP négy képviselőt juttatott be kompenzációs listáról a közgyűlésbe. Márki-Zay Péter az eredmények tudatában a Vuk sörözőben mondott beszédet, köszönetet mondva a vásárhelyieknek, és mindenkinek, akinek bármily kis része volt a sikerben.

Mögcsináltuk! Megvédtük Hódmezővásárhelyet, a szabadság városát!

– így kezdte Vásárhely régi-új polgármestere tegnap éjszakai beszédét a Vuk sörözőben összegyűlt ünneplő csapat előtt.

Felsorolta, hogy Vásárhely, a „leg-ek” városa mennyi mindenre lehet büszke: KSH statisztikák szerint a közterületeink rendezettsége terén elsők lettünk, de ugyanúgy a hulladékgazdálkodásban, vagy a buszközlekedés terén is. De mi töröltük el a legtöbb adót, és fizettük vissza a legtöbb adósságot is az utóbbi években.

Hódmezővásárhely volt a legkorruptabb város, és most a miénk a legkevésbé korrupt város!

Felhívta a figyelmet, mekkorát fejlődött ellenszélben is Vásárhely, „Lázár János sem tudta megakadályozni, hogy az ígéreteink 90%-át teljesítsük”.

Hódmezővásárhely megmutatta, hogy becsületes vezetéssel mire lenne képes egész Magyarország!

Majd még egy „leg”-et megosztott az ünneplőkkel, miszerint Hódmezővásárhelyen volt a legnagyobb részvételi arány a megyei jogú városok közül: 66,2%.

Köszönöm Vásárhely! Ez mutatja, hogy ez nem egy embernek az álma, hanem egy egész közösség, egy egész város elkötelezettsége.

Kiemelte, hogy a siker, amit elértek, közös munka eredménye, amely köszönhető az aktivistáknak, a jelölteknek, a családjaiknak, a munkatársaiknak, az önkormányzat dolgozóinak, a cégek, intézmények alkalmazottainak, a hivatal dolgozóinak és vezetőinek.

Mi ezt mind együtt értük el!

Elmesélte, hogy sokan külföldről, Ausztriából, Németországból, Angliából jöttek haza, csak azért, hogy támogassák szavazatukkal a csapatot. „Ezek az emberek nem dőltek be a kormánypropagandának, hogy a nyugat az élhetetlen.”

Van, aki Bécset, a világ legélhetőbb városát is élhetetlennek tartja, Szegedet pangó városnak – ilyenkor el kell gondolkoznunk, hogy ki is a leghülyébb ebben az országban

– tett finom utalást Márki-Zay Péter.

Majd kifejezte reményét, és bizalmát, hogy a vásárhelyi cigány kisebbség, a Phralipe jelöltjei, Ferkovics Menyhért és csapata is jól szerepelnek. (Azóta kiderült, öt helyből négyet megszereztek jelöltjeik.)

Éljenek a vásárhelyi cigányok, tisztességet, becsületet, példát mutattak az egész országnak!

Hangsúlyozta, Vásárhely 2024-ben ismét példát mutatott:

Arra mutattunk példát, hogy amikor a Fidesz, és a vele összefogott ellenzéki pártok, az árulóink együtt fenekednek ránk, és együtt akarnak elsüllyeszteni, akkor sem érnek el sikert.

Ezért szerinte 2026-ban ugyanerre a modellre van szükség,

hogyha van egyetlen tisztességes erő, akkor minden, tisztességet, változást, becsületet akaró ember oda fog állni, és támogatni fogja.

Majd megintcsak Lázár Jánosra utalva így szólt: „Várom szeretettel hétfőn ebédelni a Vukba, ahogyan a 2022-es választás utáni napon is ide jött.”

Van azonban olyan, aki példát mutatott még a miniszterelnök úrnak is

– méltatta Kovács Pál gesztusát, aki nem sokkal korábban elment Márki-Zay eredményvárójára, és gratulált neki. Megköszönte továbbá a most leköszönő fideszes képviselők munkáját is, Cseri Tamásnak pedig, aki már nem fog beülni a képviselőtestületbe, így üzent:

Mostantól, hogy már nem kell feladatot tejesítsen, mi a legnagyobb békében, barátságban fogunk még a nézeteltéréseinkről is tisztességesen, békésen egy asztalnál beszélgetni.

Mi ebből is példát fogunk mutatni, Vásárhely ebből is „leg” lesz: a legtisztességesebb, a legbecsületesebb, a leglelkesebb, a legtisztább, a legcsaládbarátabb, a legzöldebb, a leggondoskodóbb város leszünk.

A sok támadást csak azért tudtam elviselni, mert szerető közösségek állnak mögöttem, legelsősorban a feleségem – emelte ki legvégül Márki-Zay Péter, aki Felíciának így mondott köszönetet:

„Ő volt az, aki mindenben támogatott, […] amikor én már belefáradok, hogy vannak emberek, akik sokat kérnek, és mindig csak kérnek, de nem érdemlik meg, kedves feleségem még mindig harcol értük és mindig kiáll mellettük. Nagyon-nagyon nagy szíve van!

Majd az őt körülvevő szerető közösséget is méltatta:

A család, a barátok, a katolikus közösség és más egyházközösségek, az aktivista baráti kör, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és Néppárt közössége, Hódmezővásárhely 12.504 most rám szavazó polgára ad támaszt nekem. Mindaddig, amíg ezek a közösségek támogatnak, ki fogok tartani itt Hódmezővásárhelyen és harcolni fogok Önökért!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!