Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Orbán Viktor és több EP-listavezető is leadta már a szavazatát

Nemcsak a választpolgárok, hanem a szavazólapokon szereplő politikusok is nagy igyekezettel élnek állampolgári jogukkal, ugyanis az EP-választáson induló 11 párt listavezetői közül többen már délelőtt leadták a szavazatukat, illetve több kormánytag is posztolt már a szavazófülkéből.

A szavazóurnák reggel 6 órai megnyitása óta már a magyar választók közel 10 százaléka leadta a voksát az európai parlamenti, a helyi önkormányzati és a nemzetiségi választásokon. Az elmúlt hónapok sűrű közéleti eseménysorozatai után várható volt, hogy az előző alkalmakhoz képest megnövekszik a választói hajlandóság, de ilyen fokú részvételi arányt a reggeli órákban 1994 óta nem mértek.

Nemcsak a választpolgárok, hanem a szavazólapokon szereplő politikusok is nagy igyekezettel élnek állampolgári jogukkal, ugyanis az EP-választáson induló 11 párt listavezetői közül többen már délelőtt leadták a szavazatukat.

Az MTI hírfolyama szerint 11 óráig a listavezetők közül Vona Gábor, Le Marietta, Dobrev Klára, Deutsch Tamás és Magyar Péter is jártak már a kijelölt szavazókörükben.

A kormánytagok közül elsőként Szijjártó Péter külügyminiszter járult az urnák elé, aki ráadásul Dunakeszin elsőként adta le a voksát. Orbán Viktor háromnegyed 10 környékén, Lázár János pedig fél 11 után posztolt szavazatának leadásáról.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!