Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fojtogatta és lökdöste az MMM jelöltjét a fideszes jelölt

Lázár Jánosnak is üzent Márki-Zay élő videójában, aki úgy tűnik online követte hajnalban az eseményeket. Az élő bejelentkezésben Márki-Zay Péter és csapata hallgatta meg Turi Csaba beszámolóját az éjszaka történt támadásról, amely során a Fidesz jelöltje, Ozgyin Balázs nekitámadt, fojtogatta és lökdöste.

Turi Csaba megtette feljelentését a rendőrségen, Márki-Zay Péter és csapata ezt várta meg az épület előtt. Turi elmesélte részletesen, hogyan történt az incidens.

A Klauzál utcán festettek kampányüzeneteket az aszfaltra, amikor egy autóból három fiatalember kiszállt és „kicsit túljátszva a dolgot, mintha nemis tudom mibe buktunk volna bele” rendőrt akartak hívni. Turiék próbálták megnyugtatni őket, hogy engedéllyel teszik, amit tesznek, majd  tovább mentek. Mintegy 45 perc után a Csúcsi olvasókörnél festettek, amikor ismét megállt egy autó, ebből már többek között Ozgyin is kiszállt. „Szabályosan kirontott, nekem ugrott, megragadta a torkom, ami egyébként utána fájt is” -mesélte Turi. Ozgyin ezek után arra szólította fel Turit, hogy „a mocskodat takarítsd fel”. Ekkor mondta Turi, hogy hívjanak rendőrt és ekkor hangzott el az ominózus „nem hívok rendőrt, levágom a fejed!” mondat.

Turi azt mondja, hogy nem ütötte őt a fideszes képviselőjelölt, de folyamatosan agresszív fizikai kontaktusban volt vele, lökdöste.

A helyszínen megjelent Markó Csaba, a KDNP helyi elnöke, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje és Szél István, a vásárhelyi Fidesz elnöke, szintén képviselőjelölt, akikkel Turi régebben jó kapcsolatban volt.

Turi Csaba meg is kérdezte, hogy mi ez az egész, és várta volna, hogy leállítsák Ozgyint, ám Szél csupán arra kérte, hogy üljön be az autóba és menjenek el. „Mintha tartottak volna tőle” – fogalmazott. „Próbálták csitítani, kevés sikerrel, folyamatosan őrjöngött” – mondta.

Mindeközben Turi aszfaltfestő társa elkezdte rögzíteni az eseményeket. A rendőrségi feljelentés során ezt a felvételt is megmutatták.

Márki-Zay Péter kihangsúlyozta, hogy a tettlegesség és az életveszélyes fenyegetés egy képviselőjelölttől különösen súlyos dolog, és célzott rá, hogy a tapasztalt agresszió akár kábítószer fogyasztás miatt is történhetett. Arról is beszámolt, hogy nem csak az aszfaltfestőket követték autóval, de az éjszaka során kiakasztott reklámanyagokat is lelopkodták, és az ezeket kihelyezőket is autókkal követték.

Arra kért mindenkit, hogy szavazzanak az ő csapatára, ne a bűnözőkre. Arra is kérte a nézőket, hogy szavazzanak a Mindenki Magyarországa Néppártra, ami különösen azért fontos,

„hogy hasonló bűncselekmények ne fordulhassanak elő, hogy Magyarország végre jogállam legyen, hogy csatlakozhassunk az Európai Ügyészséghez, a bűnözők a börtönbe menjenek, legyen valódi elszámoltatás, a lopott vagyont pedig vegyék vissza. Attól is, aki most ezt a videót nézi.

– fogalmazott.

A 3.30-kor közzétett élő videót Lázár János is követte.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!