Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Robert Fico a kórházban adta le szavazatát a háború ellen

A magyar kormány kommunikációjával egybecsengő tartalmú, a békepártiságot hangsúlyozó kijelentéseket tett a héten a miniszterelnök, akit szűk egy hónapja lőtt meg egy szerinte háborúpárti író. Robert Fico viszont megbocsátott.

Olyan európai parlamenti képviselőket kell választani, akik a béketörekvéseket támogatják, nem pedig a háború folytatását – jelentette ki Facebook-posztjában Robert Fico szlovák kormányfő, aki a kórházban adta le szavazatát az európai parlamenti választásokra.

A jelenleg kórházban ápolt miniszterelnök szombati bejegyzésében azt fejtette ki, hogy szerinte a nyugati országok nem a békére, hanem az Oroszországgal fennálló feszültség fokozására törekednek. Fico úgy véli, az Ukrajnába küldött nyugati fegyverek valójában nem az ukrán önvédelmet támogatják, hanem a nyugati hatalmak így akarnak orosz területeket támadni.

Szerinte a nyugati országok az Oroszországgal való konfliktus eszkalálódására törekszenek, ami akár be is következhet. Robert Fico leszögezte, hogy Szlovákia miniszterelnökeként nem fogja engedni, hogy a kis ország belesodródjon a háborúba.

A szűk egy hónappal ezelőtt megmerényelt kormányfő még szerdán intézett egy beszédet a nyilvánossághoz, amelyben támadóját – összhangban a magyar kormánykommunikációval – háborúpártinak nevezte, de hozzátette, hogy megbocsát az életére törő Jurij Cintulának.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!