Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szegeden nem volt ellátás, ezért 500 kilométeres útra küldtek egy fiút többszörös töréssel

Mezőkovácsházán szenvedett kerékpárbalesetet egy 11 éves fiú májusban. Az orosházi kórházban fél négytől fél hatig a folyóson várakoztak, majd közölték, hogy ott nem tudják ellátni, Szeged pedig elutasította gyerek fogadását, így Budapestre kellett menni.

Orosházán azt mondták a családnak, a fiút műteni kell, porcleválása, boka- és sípcsont törése van, sőt a sípcsontja kiugrott a bokaízületből. Végül este fél tízkor értek az országos baleseti intézetbe, Budapestre. – Ott kedves orvos látott el minket, Varga Marcell, szerinte nem volt szükség a műtétre, úgy mondta: egy visszarántással helyretette a fiam sípcsontját. Közölte azt is, hogy a következő héten kedden újabb röntgenre és gipszcserére van szükség, de ezt elvégezhetik Orosházán is – mesélte Mészáros Anett, a fiú édesanyja a Népszavának a hihetetlen történetet.

Körülbelül éjjel fél egyre végeztek a begipszelt lábú, fájdalomcsillapítóktól kába fiúval. Először nem akarták őket hazavinni mentővel, de az orvos határozott fellépése után végül hazakerültek Mezőhegyesre. Később Szegeden telefonon közölték nekik, hogy nem oda tartoznak, Orosházán pedig egyszerűen azt mondták, időpont előjegyzés nélkül nem tudják fogadni.

Hiába mondtam, hogy van időpontunk, hiszen a balesetiben odaírták, hogy kedd délelőtt gipszcsere, röntgen. Végül azt mondták jó jöjjenek el, majd valamikor sorra kerülnek

– nyilatkozta Anett a lapnak.

A hírek szerint Szegeden a régi ellátás továbbra sem állhat helyre, az új műtőben csak az akut és az olyan eseteket operálják, amelyek halasztása szervkárosodással járna.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!