Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rekordbevételt ért el Lázár Jánosék luxus vadászháza

A Grosswiese Zrt. beszámolója alapján a cég csaknem 240 millió forint bevételt produkált, amiből 123 millió forint a nyereség. Mint az ismert, ez a cég a tulajdonosa a batidai tanyavilágban álló luxus vadászháznak, amelyet Lázár János, illetve családja földjei vesznek körbe.

A fenti szám azt jelenti – az Opten céginformációs rendszer adatai szerint –, hogy mind a bevételt, mind a profitot tekintve ez volt a cég eddigi legsikeresebb éve. Ezzel párhuzamosan az elmúlt években fokozatosan egyre nagyobb tulajdonrésze lett a társaságban Lázár Jánosnak, aki néhány éve 8,1 százalékos, majd a 23 százalékos, mára pedig 40 százalékos résztulajdonnal rendelkezik.

A luxusingatlant birtokló cég profitjából csak az építési és közlekedési miniszter részesült. A tulajdonosok 58 millió forint osztalékot szavaztak meg Lázár János számára – írja cikkében a 24.hu.

A vadászházat birtokló cég tulajdonosi szerkezete továbbra is homályos. A legutóbbi vagyonnyilatkozatában Lázár János azt írta, hogy a társaságot 40,93 százalékban birtokolja. Ugyanakkor a cégbírósági dokumentumok szerint Kulik Jenő ügyvéd főrészvényesként több mint 99 százalékos tulajdonos – ez a két adat pedig kizárja egymást.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!