Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter nyerte a polgármesterjelölti vitát – a tapsok számában mindenképpen

Szerda este az Emlékpont nagyterme adott otthont a vasárnapi választások előtti polgármesterjelölti vitának, amelyre a négy jelölt közül azonban csak ketten, Márki-Zay Péter jelenlegi polgármester és Kovács Pál jött el. Talán a vitának kitalált kereteknek, talán a két résztvevőnek köszönhetően, de mindenképpen igazi, érdekfeszítő, bár helyenként kemény odaszúrásokkal, a közönségből bekiabálásokkal tűzdelt vitát hallhattunk.

Márki-Zay Péter és Kovács Pál kilenc témakörben – blokkban – fejthette ki nézőpontját az Emlékpont szinte teljesen megtelt nagytermének közönsége, és az internet nyilvánossága előtt szerda este, Kozó Attila, a Vásárhelyi Médiacentrum vezetőjének moderálásával. A témakörök között egy-egy percben reagálhattak a másik felvetéseire is. A meghatározott időkereteket mindketten betartották, összesen kétszer fordult csak elő, hogy Márki-Zay Péter illetve Kovács Pál az idő lejárta után fejezett be egy mondatot, ami viszont nem járt jelentős időtúllépéssel.

Reakció arra, hogy csak ketten jöttek el

A Médiacentrum megkeresése ellenére sem Balog Norbert, a Mi Hazánk jelöltje, sem Grezsa István, a Fidesz jelöltje nem kívánt részt venni a vitán. Erre reflektált a két jelölt egy-egy percben.

Kovács Pál elmondta, örül a lehetőségnek., hogy itt lehet, de a vitát nem tartja kötelezettségnek. Éppen ezért szerinte nem helyénvaló gyávázni senkit azért, mert nincs itt, sőt, ha rajta múlt volna, ezt a pontot bele sem veszi a témák közé.

Egy tisztességes vitára kiállás szükséges része a demokráciának, ahogy az is, hogy kezet fogunk az ellenfeleinkkel

– véli ellenben Márki-Zay Péter. Szerinte mindhárom ellene induló jelölt mögött igazából Lázár János áll. Felolvasta a Tisza Párt aznapi közleményét is, amelyben az szerepel, hogy sokan visszaélnek a nevükkel, úgy állítják be magukat, mintha a Tisza párt támogatná őket – többek között a hódmezővásárhelyi Kovács Pál is.

Gazdaságfejlesztés

2018-ban Vásárhely a legeladósodottabb, legkorruptabb, legmagasabb adókat kivető város volt az országban, mára hivatalos statisztikák szerint is a legkevésbé korrupt város, de az adósságot is a legnagyobb mértékben fizették vissza, miközben az adókat is csökkentették – sorolta Márki-Zay Péter. Ezután rögtön odaszúrt Kovács Pálnak: – Három egyértelműen Lázár Jánoshoz köthető cégnél dolgozik, és mindegyik igen komoly anyagi bajban van, éppen úgy, mint mikor ő a gazdasági vezetője volt a HMSZ-nek. Majd hozzátette: más kultúrát képviselnek, nem akarják vissza a 2018 előtti időket, olyan adókat és korrupciót.

Ha Hódmezővásárhelyen Kovács Pál kellő számú szavazatot vesz el az ellenzéktől, akkor nálunk is akkugyárra és migránsgettóra tessék számítani!

– figyelmeztetett a polgármester.

Kovács Pál erre reagálva ironikusan azt mondta: – A pedofíliát is behozom, azt ne felejtsük el! Egyetértett viszont ellenfelével abban, hogy ne hozzuk vissza a 2018 előtti időket. Azt is elmondta, nem három, hanem egy cégnél dolgozik, “de ez ne zavarjon senkit, polgármester urat sem szokta zavarni”. Határozottan kijelentette, sem akkugyárat, sem migránsgettót nem akarnak Vásárhelyre. A költségvetés mozgástere szerinte csekély, forráscsökkenés van, amelyre az iparűzési adó a megoldás. “A recesszió óta nagy baj van még az ipari központokban is”. A megoldás az, hogy “gazdasági növekedés kell” és “ipari központot kell létrehozni”, de ez nem elég, „a jövedelmeknek is nőni kell„. A munkaerő iránti keresletet kell növelni, amely idevonzza a cégeket. Politikai stabilitás, demokrácia program, és politikai és gazdasági lobbi kell mindehhez.

Ne legyen kollaboráció, korrupció, de legyen kompromisszum, legyen kooperáció. Nekünk ez a biznisz, nem a fideszezés, mint polgármester úrnak, Gulyás Marci műsorában.

– jelentette ki Kovács Pál.

Kollaboráció márpedig van  – orbánmentegetés, vagy az, hogy a Helyi Választási Bizottságban az önök jelöltjei mindig együtt szavaznak a Fidesszel

– reagált Márki-Zay Péter. (Ezen a ponton a közönség soraiból tiltakozólag bekiabáltak, de Kovács Pál csendre intett.) 5200 máshol lakó ember dolgozik Vásárhelyen, 81 %-kal nőtt az ipari adó bevételünk az utóbbi években, tavaly 4,5 milliárd volt – sorolta Márki-Zay, aki így fűzte tovább: – Ha tisztességesen gazdálkodunk, ez nagyon sok mindenre elég. Majd ismét ellenfelére utalva elmondta:

Nemcsak hogy Orbánt mentegeti, amiért nem fogott vele kezet, de valami miatt Lázár korrupcióját sem kritizálja.

Korrupció

Kovács Pál elképzelése szerint minden, a közgyűlésbe bejutott szervezetnek delegálnia kellene egy menedzsment tagot, illetve munkavállalót a cégek felügyelőbizottságába, a médiába, a közbeszerzésbe és a belső ellenőrzésbe. Szerinte ez a garancia arra, hogy ne legyen korrupció. Ezek az emberek “védett státuszt kapnának”, nem lehetne őket kirúgni. De azt is elfogadnák, hogy akár egy az MMM által vezetett társadalmi szervezet hasonló jogkörrel ellenőrizze az önkormányzat működését. Célja továbbá a társadalmi nyugalom visszaállítása – ne legyen hamis vádaskodás.

Mielőtt bárkit vádolsz, polgármester úr, szívesekedjél bizonyítékot hozni

– fogalmazott, és felhívta a figyelmet, hogy még Márki-Zay Péter is elismerte, hogy neki magának nem volt korrupciós ügye, nem gazdagodott. – Bárkivel tárgyalni akkor tudunk, ha elfogadja a minimum-programunkat – hangsúlyozta. 

Elvártam volna, hogyha egy lázári cégnek odateszik a gazdasági vezetőjévé, legalább szóvá teszi azt, ha borosládákat farigcsálnak, meg vadhús-hűtés megy ott, meg a Land Rover autót felújítják és fillérekért eladják a vezérigazgatónak

– reagált Kovács Pál szavaira Márki-Zay Péter. De felhozta a kukásautó-ügyet is, amin 300 millió forintot vesztett az önkormányzat, mert fővállalkozót iktattak be. Szerinte Kovács

asszisztált a korrupcióhoz, mint ahogy most is ahhoz asszisztál, hogy a Fidesz visszajöhessen a városba.

A téma kapcsán kifejtette, számos ügyet feltártak az utóbbi években,

az a Tatár Zoltán, aki most lelkesen Lázár János érdekeit képviseli, és a fideszesekkel együtt csak ellene tesz feljelentést, az a Tatár Zoltán legalább húsz feljelentést indított korrupciós ügyekben – mielőtt hátba támadott volna Kis Andreával együtt

– jelentette ki Márki-Zay. (Erre a közönség soraiból Tatár Zoltán valamit bekiabált, melynek tartalma a közvetítésben nem kivehető. De Kovács Pál is úgy érezhette, rögtön reagálnia kell, mert odaállt a mikrofonhoz, mielőtt a moderátor megkérte volna, üljön le, hiszen lesz még lehetősége a témára reagálni.)

Irdatlan forrásokat szabadított föl a város pusztán azzal, hogy mi okosabbak vagyunk és nem lopunk

– idézte ezután jól ismert kampányüzenetét Márki-Zay Péter, hozzátéve, ezért tudtak önerőből ennyi fejlesztést megvalósítani. De annak is örülne, ha mindenki, Kovács Pál is csatlakozna ahhoz az átláthatósághoz, ami az ő szervezetüket jellemzi, hiszen mindig az utolsó fillérig mindennel elszámoltak

Tatár Zoltán pedig hagyja el a termet, ha nem bírja ezt ki

– szólította fel egykori munkatársát. Majd elmondta, Vásárhelyen minden beszerzés nyílt, és mindig  a legjobb ajánlat nyer. Visszautalt az előző vezetés olyan korrupciógyanús ügyeire, mint a kastélyút, a kamerarendszer, ami országosan a legdrágább volt, vagy a gréderezés, amit harmincszorosan túlárazták.

Takarékosan, tisztességesen gazdálkodtunk, ebből tudott ilyen látványosan fejlődni Hódmezővásárhely.

Kovács Pál erre így reagált: – Polgármester úr szerint tehát mi itt mindannyian korruptak vagyunk, azok is, akik az előző években segítették őt, hogy tiszta maradjon ez a város. (Ezen a ponton Márki-Zay közbekiabált: – Nem mondtam ilyet! – mire a közönség soraiból “De!” bekiabálás hallatszott.)

Önkormányzati fejlesztések

– 2-3 cég kell a városba, amelyik képzetlenebb női munkaerőt foglalkoztat – kezdte Márki-Zay, felsorolva, milyen további terveik vannak, a zöld fejlesztéstől a napelemekig, elektromos buszok beszerzésétől az önkormányzati épületek energiahatékonyságának növeléséig. A biztonságosabb közlekedés – és a Nagy András János utcai balesethez hasonlók elkerülése – érdekében trafipaxokat szerelnének fel. A Zrínyi 9-ben Egészségcentrumot hoznának létre. A Kossuth tér felújításának egy részét már visszavették a vállalkozótól, és be is fejezik, megőrzik Hódmezővásárhely történelmi hangulatát.

Minden vállalkozás egyenlő esélyekkel indul a beszerzéseken

– hangsúlyozta. 

Kovács Pál szerint viszont az elmúlt öt évben sem használták ki a fejlesztési lehetőségeket. Ennek oka, hogy politikai acsarkodás van a főszereplők között. A közbeszerzések kapcsán pedig megemlítette, hogy mind a buszközlekedésben, mind a közétkeztetésben a később nyertes céget kérték fel a tenderek előkészítésére – „Ennyit a szabályos közbeszerzésekről”.

Ezután elsősorban a közétkeztetés megreformálásáról beszélt: svédasztalt vezetne be a menzán, amelynek vannak országos mintaprogramjai. Hulladék témájában kifejtette, komposztálást vezetne be, hogy spóroljanak a hulladékmennyiséggel, komposztedényeket biztosítanának a családi házas övezetekben is. Szeretné, hogy a hulladékudvarba a lakosság korlát nélkül vihessen hulladékot. A távfűtésben pedig két új kutat szeretne a maradék földgáz kiváltásához. A szennyvíztelep kapacitását pedig növelné a jövőben.

Márki-Zay válaszában elmondta, a svédasztal gondolata szimpatikus, amennyiben szabályokkal összeegyeztethető és megfizethető. A távfűtésben a korszerű elveknek nem a kút, hanem a hőszivattyú felel meg, a mélyen lévő vizeket nem szabad felhozni. A szennyvíztelep bővítését pedig szerinte azért akarták már korábban is, mert akkugyárat akartak Vásárhelyre. 

Közlekedés, utak, közvilágítás

Ennél a témánál Kovács Pál kezdett, aki még visszautalt az előzőekre, és elmondta, nem akar akkugyárat, szerinte tudatos megtévesztés ez a kijelentés. Nem akar ígérgetni, majd a város gazdasági eredményeitől függ, mennyit tudnak ezekre költeni. Az utaknál nemcsak a belvárosra, hanem a kintebb fekvő területekre is koncentrálna, valamint a gyűjtőutakra. Patkás utakat építene, ezt Márki-Zay esetében is dicsérte. A kátyúzást nem szervezné ki, mint most, hanem saját, profi városi brigádot hozna rá létre. Főkertészt is szeretnének nem megbízásos alapon, mint most, hanem fixen alkalmazva. Folytatnák a parkosítást, a temetőkben is fásítanának. 

Márki-Zay Péter válaszul elmondta, az elmúlt öt évben sokkal több út újult meg, mint előtte, pedig minden módon próbálták akadályozni őket. A kiszervezés védelmében kifejtette, olcsóbb és jobb minőségű, hatékonyabb lesz, ha valamit megversenyeztetnek, mintha saját maguk végzik el. Arra is kitért, ötven, hatvan éve fel nem újított, lakótelepi járdák is sorra kerültek most. A város látványosabban fejlődik, mint régen. Beszélt a MUNIPOLIS alkalmazásban bevezetett e-demokrácia rendszerről, ahol a lakosok véleményét kéri ki a város fontos ügyekben – például hogy melyik utcát újítsák fel. A Kodály Zoltán utcát meghosszabbítanák a Bodzási útig, egy új lakónegyedet létrehozva. Végül beszélt a közvilágítás most végrehajtott korszerűsítéséről, amelyen sok pénzt spórol a város.

Kovács Pál szerint a kiszervezés nem olcsóbb, a város szervezeti egységeit kellene jobban megszervezni. Szerint a mostani menzakoszt egészségtelen, és elégedetlenség van. Az önkormányzatnál a normális ellenőrzés kellene, hogy jól működjön. Az étel is drágább lett – jelentette ki.

Szociális szféra, lakásügyek

Márki-Zay Péter szerint nem baj, hogy egy cégnek nyeresége van, példának hozta a Jovány buszt, amely 452 Ft/km áron szolgáltat, szemben a Volánbusszal, amelyik 1000 forint alatt sehol sem, a közétkeztetésben pedig a Nébih soha olyan jó osztályzatot nem adott senkinek a megyében, mint most a Prizmának. Olcsóbb, hatékonyabb, mint régebben, és nem lopnak, mert “saját magától nem lop a vállalkozó”.

A lakásokról elmondta, elődeink 200 bérlakást adtak el, „azt is a lyukak betömésére meg a lopásra fordították”. Fecskelakás programot indítottak – amit a régiek leállítottak- , amit 30 lakásra fognak bővíteni.

Elődeink elsinkófálták, de mi kifizetjük a babakötvényesek pénzét – hangsúlyozta. 

Azokról gondoskodunk, akik rászorulnak, és nem a politikusok zsebét tömjük, Hódmezővásárhelyen nem a polgármester gazdagszik, hanem a város!

Polgármester úr, tőled megszoktuk, hogy bárkit lefideszezel, azokat is, akiknek közük nem volt  a fideszhez!

– mondta az elhangzottakra reagálva Kovács Pál. Elmondta, ő a kiszervezéseknél nem gazdasági szempontokat, hanem ár-érték arányt venne elsősorban figyelembe, az ellenőrzést pedig az önkormányzatnál hagyná, hogy ne történhessen olyan, mint a Kossuth tér felújítása esetében. 

Majd beszélt a népkonyháról, ami szerinte jó, és ő ezt intézményesítené is, és a gyermekekre is kiterjesztené. „A hétvégéket is meg kell oldani, akárki nyer, ezt minimum programként be kell raknia.” A fecskelakás program viszont szerinte kevés. Hasznosítaná a lakatlan ingatlanokat, összehozná az igénylőket a tulajdonosokkal. Ezeket az önkormányzat bérelné ki, és adná tovább.

Már szégyellem, hogy Kovács Pál magát közgazdásznak mondja, a kiszervezés nem az, amit a Kossuth térnél csináltunk, azt megpályáztattuk egy beszerzésben, és egy cég elnyerte

– kezdte reakcióját Márki-Zay Péter.  A népkonyha gondolta Kovács Páltól szerinte ahhoz hasonló, hogy Grezsa öt éve rollerkölcsönzőt ígért. Kovács Pált sem akadályozza meg semmi, hogy népkonyhát nyisson, “tessék jelentkezni rá”. Az idősek otthonáról megosztott egy jó hírt, tavaly első negyedévben 154-en laktak ott, 21-en haltak meg, idén ugyanebben az időszakban 174-en laktak és csak kilencen haltak meg.

Odafigyelés, szeretet, tisztaság

– fogalmazott Márki-Zay.

Kultúra, rendezvények, civilek

Polgármester úr, szégyellem, hogy szégyelled, amihez nem értesz, én a felügyelet kiszervezéséről beszéltem

– szúrt vissza Kovács Pál ellenfelének, hangsúlyozva, szerinte probléma, hogy mindent kiszerveztek, az önkormányzatnál pedig nincsen szakmai ember. A szakmai, jogi felügyelet hiányán csúszott el szerinte a Kossuth tér ügye is.

Terveik szerint az Árpád utcai tájházat kibővítenék a Kaszap utca irányában, és helytörténeti gyűjteményt helyeznének el a Galéria felső szintjén, hogy az idelátogatóknak ne csak az Emlékpontot tudják megmutatni. Hód-tavi csata – látogatóközpontot hoznának létre, hogy a “lokálpatrióta érzésvilágot” támogassák.

Az árokásást pedig be kell fejezni, nem bántani akarunk senki, hanem védekezni, hangot adni Önöknek

– folytatta. Nem akarják azt hallani mindenütt, hogy “Hódmezővásárhely egy lepukkant hely” (ezen a ponton a közönségből morajlás hallatszott). Szeretnének szórakozóhelyeket, a fesztiválok jók szerinte is, de nagy gond, hogy a fiatalok aránya nyolcezerről hatezerre ment le.

Őket kell itt tartani, ebbe pártpolitikát belevinni bűn, amit te csinálsz, polgármester úr

– jelentette ki Kovács. – Nekem az a biznisz, hogy mindez megvalósuljon, itt Vásárhelyen – tette hozzá.

Ez a Fidesz és a Promenád színvonala, amellyel láthatóan egyébként is együttműködik a Kőfal Egyesület és Kovács Pál

– jegyezte meg rögtön erre Márki-Zay Péter. Pártpolitikát szerinte senki nem vitt a kultúrába, a fesztiválon semmilyen pártpolitika nem volt. Ezután felidézte az ezen a területen elért fejlődést az elmúlt években. Kétszeresére növelték a helyi védett épületek számát. Megvásárolták Hódmezővásárhely legnagyobb képeslap-gyűjteményét, ezer darab ‘45 utáni képeslappal, a Mayer Jenő-gyűjteményt. A város harminc pontján QR-kódot helyeztek ki, ezeket leolvasva a régi képeslapokat meg lehet nézni – azt, hogyan nézett ki egy adott hely régen.

Az új zenekari próbaterem, a Kultúr-Tér és az új BMX-pálya mellett megemlítette a tervet, hogy minden sportágban városi bajnokságokat rendezzenek a jövőben. A MUNIPOLIS alkalmazásban pedig  a lakosok szavazhatnak, milyen együttes jöjjön le jövőre a városba. A közösségeket 30 millióval támogatják évente. Bejelentette azt is, hogy elindult a Hódmezővásárhely története monográfiai sorozat negyedik kötetének szerkesztése, melynek keretébe „Kissné Urgyán Mária elvállalta, hogy az Önök emlékeit fogja feldolgozni”.

Kovács Pál úgy reagált, a 30 milliós támogatás a kb. hatvan civil szervezetnek kevés, “ez önmagában semmi” – ő ezt a keretet 90 millióra növelné. Elmondta, korábban is voltak támogatások, a pályáztatást viszont megtartaná.

És ami még nem hangzott el – szabadon választott téma

Elsőként Márki-Zay Péter újra kifejezte sajnálatát, hogy “Lázár másik két jelöltje nincs itt”, mert hazugságokkal kampányolnak, például a háborúpártiság kérdésében. Hangsúlyozta:

Hódmezővásárhely békepárti

Az, hogy Orbán nem fogott vele kezet, szerinte minden vásárhelyi megsértése. De elfogadhatatlan az is, hogy „a Kovács Pál mögül felsejlő Jobbik és LMP is támogatta magyar katonák Csádba küldését„.

Vásárhelyen permanens háború van, és miközben ránk mutogatnak, lassan nincs olyan közösség, akit nem támadott le a Fidesz-sajtó

– hívta fel a figyelmet Márki-Zay. Közben nekik a “kábszerkereskedelem meg a nőverés simán belefér, embercsempészetért elítélt embert indítanak” – Mindenkit letámadtak, nem kérdés, hogy Vásárhelyen ki a háborúpárti, és ki az aki kiáll önökért.

Mi meg fogjuk védeni a szabadság városát!

– biztosította a vásárhelyieket.

Nem támogatom a kézfogását Orbán Viktorral, én is azt gondolom, ha valakinek a fiát szexuális beállítottsága miatt, anélkül, hogy az illető coming outolt volna, folyamatosan „szexuális orientáltsággal” vádolja, és ezt eszközül használja, az embertelenség.

– fogalmazott Kovács Pál viszontválaszában. Azt is méltatlannak tartja, hogy Márki-Zay őt „fideszezi”, miközben ő maga viszont kiállt a polgármester mellett, kijelentve, hogy nem háborúpárti, és nem baloldali.

Kovács Márki-Zay szemére vetette, hogy a Fideszhez hasonló szervezeti felépítés mellett, hasonló eszközöket is használ, ami egyébként egybeesik az ellenzék véleményével. Szerinte a Fideszt sem szabad háborúpártisággal vádolni, de a képviselőjelölteket sem szabadna a szexuális beállítódásuk miatt támadni, „lefasisztázni”.

A két nagy ember harca miatt nem fog fejlődni Vásárhely, mert nincs politikai stabilitás

– véli Kovács Pál.

Higgyék el, gazdasági fejlődés kell, lemaradásban vagyunk a többi nagyvároshoz képest. A fiatalok elvándorlását kell megállítani, és nem a legalacsonyabb képzettségű munkaerőt idehozni, mert őket bármikor lehet migránsokkal helyettesíteni

– fogalmazta meg álláspontját, amelyre Márki-Zay erre így reagált:

Ha Kovács Pál meg tudná állítani a demográfiai hanyatlást az országban, akkor Nobel-békedíjat is érdemelne, mert akkor békét is tudna teremteni Oroszország és Ukrajna között.

Majd kiemelte, a KSH tavalyi felmérésében Szeged a kilencedik, Vásárhely pedig  a tizedik lett, három dologban pedig elsők lettünk.

Vásárhelyen jó élni, sokan máshonnan is ide járnak dolgozni. Mi meg tudjuk védeni Vásárhelyet Lázártól – mivel Kovács Pál valószínűleg nem lesz polgármester, aki Kovács Pálra szavaz, valójában Grezsa Istvánra szavaz.

– mutatott rá végül a polgármester.

Zárszó

Fidesz, Kovács Pál, Kovács Pál, Kovács Pál, Fidesz, ezt hallhattuk a jövőre vonatkozóan. Bizonyítani kellene, mert ez nem így van! Autonóm személyiség vagyok, nem fogok lefeküdni senkinek

– kezdte zárszavát Kovács Pál.  

(Miután ezt elmondta, kiderült, nem indult el az óra számlálója, így egy kis időtöbblethez jutott. – Úgyis beengedtünk két MMM-es hölgyet, próbáljuk a fair play díjat elvinni – kommeltálta ezt Kovács Pál arra utalva, hogy a rendezvény elején két plusz főt engedtek be az ellenfele csapatából, mivel ők maguk a maximális létszámnál kevesebben érkeztek.)

A háborúskodásból kell kijönni, végre kiegyezés kell, nem egymás aprítása. Mi a fontosabb, a 15 ezer forint év végén, vagy hogy ne skypolni kelljen az unokával – a Fidesz meg Önök tették ezt!

– összegezte gondolatait Kovács Pál.

Szögezzük le, hogy Kovács Pál nem autonóm személyiség, ha így lenne, nemcsak most, hanem 2018 előtt is bírálta volna a Fideszt

– jelentette ki zárszavában Márki-Zay Péter. – Mikor fogja ő elérni, hogy ne legyen itt ATEV bűz, ne legyen akkugyár, ne legyen migránsgettó? Soha nem ment szembe velük, most sem fog -folytatta, és szerinte az ellenfelei, Kovács Pált beleértve, nem tudják, de nem is akarják az ígéreteiket betartani, “mi ellenben 90 százalékban megvalósítottuk a 2019-ben tett ígéreteinket, csak olyat ígérünk, amit meg tudunk valósítani.

Aki a három fideszes jelölt egyikére szavaz, az Lázárra szavaz.

Kérem, védjük meg együtt a szabadság városát!

– zárta szavait Márki-Zay Péter.

Hogy ki nyerte a vitát, annak megítélését természetesen Önökre bízzuk. Mindenesetre ha csak egy szempontot, a tapsok számát vesszük figyelembe, abban Márki-Zay Péter hozta el a pálmát, ha jól számoltunk, 28 – 24 arányban.

Ha visszanézné a teljes műsort, a Vásárhelyi Televízió facebook-oldalán megtalálja.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!