Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi diákok a legeredményesebb alkotók között

Nagy Milán első, míg Németh Dávid a harmadik helyezést érték el az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatán. Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola két diákja a 11-14. évesek korcsoportjában indult. A képen a díjazottak. Fotó: Árendás Péter/Szeged KvK.

Több, mint száz alkotás érkezett a vármegyei igazgatóságra az elmúlt hetekben arra a pályázatra, amelyet a BM OKF még februárban írt ki. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pályázatának egyik idei témája a „Füstérzékelő életet menthet” szlogenhez kapcsolódott, a másik pedig a magyar–török kulturális évadhoz, amelynek „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága” a jelmondata. A diákok három korcsoportban (6-10, 11-14, 15-18 éves kor között) pályázhattak kézműves alkotással, és korcsoport nélkül digitális alkotással. Emellett a történelmi témát kedvelők irodalmi műveit is vártak a szervezők, melyek gróf Széchenyi Ödön életét és munkásságát mutatják be. 

A pályaműveket április 21-ig lehetett benyújtani az igazgatóságokhoz. Ezután a szakmai zsűri feladata volt eldönteni, hogy a beérkezett művek közül melyek azok, amelyek dobogós helyezést érdemelnek. 

Többórás tanakodás után születtek meg a végeredmények, a zsűritagok szinte egybehangzóan választották ki a legjobbakat. Minden alkotás más és más szemszögből közelítette meg a tűzoltókat, a tűzoltói hivatást. 

Végül megszületett a végső sorrend, az elmúlt napokban pedig a díjazottaknak át is adták az ajándékokat. Nagy Milán első, míg Németh Dávid a harmadik helyezést érték el. Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola két diákja a 11-14. évesek korcsoportjában indult. Minden gyermeket a hivatásos tűzoltóságokra vártak, ahol a díjak mellett körbenézhettek a laktanyában, megismerhették a tűzoltókat és az általuk használt járműveket és technikai eszközöket. Igazi kikapcsolódás volt az ott töltött idő, de nem csak a gyermek, hanem az őket kísérő tanárok és szülők számára is. 

A legjobb alkotások készítői továbbjutottak az országos fordulóba. Ennek eredményhirdetését június 14-én rendezik majd meg Budapesten, a katasztrófavédelem múzeumában. 

A nyertesek:

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!