Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Eddig nem akarták, most mégis teszteli a negatív kampányt Márki-Zay csapata

Márki-Zay Péter vasárnap esti élő bejelentkezésében beszélt a választáson való részvétel, a szavazás fontosságáról, de arról is, miért nem folytattak eddig negatív kampányt a Fidesz jelöltjei ellen. Mindenesetre, ha eddig nem is tették, most tesztelni fogják, mennyire hatékony – jelentette ki Vásárhely polgármestere facebook-videójában.

Márki-Zay Péter elmondta, nagyon sokat volt kint a hétvégén a sörfesztiválon, ahol jó néhány emberrel beszélgetett, köztük fideszesekkel is. Kétféle véleményt hallott, az egyik szerint élnie kellene „a magas labdákkal„, amelyet a fideszes jelöltek kínálnak neki, akiket „nagyon könnyű lenne lejáratni az igazsággal”. De voltak olyanok is, akik éppen a negatív kampány vetették Márki-Zay szemére, amely szerintük „pont olyan, mint a Fidesznél”. A politikus azonban úgy véli, ez nem így van, hiszen míg a Fidesz hazugságokat terjeszt – fideszes miniszterek, Domonkos-rendi nővérek ellen folytatott lejárató-hadjáratok -, addig ő az igazságról beszél.

Sem a szexuális orientáció, sem a családtagjai miatt nem fognak kritizálni egy jelöltet sem, hangsúlyozta Márki-Zay.

Van viszont egy embercsempészetért elítélt jelöltjük, kábítószer-szállítással is vádolják, állítólag a barátnője futtatásáért is feljelentették

– sorolta a politikus, hangsúlyozva, utóbbiakról biztosat nem tud, mert vannak ugyan tanúk, akik el tudnák mondani, és bár „egyikük sem idézhető”, viszont „Vásárhelyen közismert, micsoda bűnözőket indít a Fidesz”.

Ezután Markó Csaba ügyéről beszélt, akit ugyan nem bűncselekményért, de elítéltek, méghozzá nőverésért, majd kinevezték a vásárhelyi KDNP vezetőjének.

Van olyan erkölcstelen társaság, aki egy nőverőt kíván példának állítani a keresztények elé Hódmezővásárhelyen

– fogalmazott, majd hozzáfűzte, Markó Csaba Lázár jobbkeze volt, de Almási István idején is a Polgármesteri Kabinetet vezette. 2012-ben újságcikk is jelent meg arról, hogy a Szegedi Ifjúsági Napokon felpofozott egy fiatal nőt.

Mivel sokat kritizálták őt azért, miért nem folytat elég negatív kampányt, Márki-Zay végül bejelentette: a 2-es választókörzetben (ahol Markó Csaba a Fidesz jelöltje – szerk.) tesznek egy kísérletet: a fél körzetet beszórják a Markó Csabáról szóló információval, a másik felét meg nem. A választáson pedig ki fog derülni, hányan szavaznak rá ott, ahová eljut a „sötét nőverő múltjáról szóló” szórólap, és hányan ott, ahol erről nem tudnak.

Kíváncsi vagyok, igazolható-e, – a Fidesz 14 éve próbál gyűlöletkampányokkal választásokat nyerni – hogy lehet-e tisztességesen csinálni, vagy tényleg erre vágynak az emberek? Nézzük meg, kiknek van igaza, azoknak, akik szerint túl sok, vagy azoknak, akik szerint túl kevés a negatív kampány?

– tette fel a kérdést Márki-Zay Péter.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!