Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A szervezők minden idők legnagyobb Békemenetére számítanak

A miniszterelnök politikai hovatartozástól függetlenül mindenkit buzdít a részvételre. A rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

Ifj. Lomnici Zoltán, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője a Kossuth rádióban a június elsejére szervezett Békemenet kapcsán azt mondta, akkora tömegre készülnek, „amelynek a hangja elhallatszik Brüsszelig”, mivel talán még soha nem kaptak ennyi visszajelzést a fővárosból, vidékről és a külhoni magyarság részéről.

Kiemelte, a június 1-jei esemény annyiban mindenképpen más lesz az eddigiekhez képest, hogy új útvonalon, új helyszínen tartják meg. A tizedik alkalommal meghirdetett Békemenetre mindenkit várnak, pártpolitikai hovatartozás, ideológiai kötöttségek nélkül, mert alapvetően pártpolitikán túlmutató kérdésről van szó – tette hozzá.

A szervezők 11 órára hirdettek gyülekezőt a Lánchíd pesti oldalához, ahonnan majd a Margit-szigetre fognak vonulni.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA elnöke a rendezvény sajtótájékoztatóján kijelentette: Európa „háborús pszichózisban égő” vezetőinek azt kívánják üzenni, hogy „eddig, és ne tovább!”
A Fidesz közleménye szerint Orbán Viktor 15 órakor mond beszédet a menet végállomásán, a margitszigeti Alsó-nagyréten.

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában is felhívta a figyelmet arra, hogy a Békemenet legfontosabb célja világossá tenni, hogy „most már tényleg a háború és a béke között egyensúlyozunk és a magyarokban erős a békevágy”.

Az EP-választások előtt egy héttel a Békemenet emlékeztethet arra, hogy mégiscsak az Európai Uniót alapító atyáknak volt igazuk, akik abból indultak ki, hogy Európa nem bír ki még egy háborút – fűzte hozzá a miniszterelnök.

A rendezvény miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani Budapesten és változások lesznek a közösségi közlekedésben is.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!