Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

30 méter magasból nyitották meg a vásárhelyi sörfesztivált

Ma, pénteken – nem sokkal délután 5 óra után – nyitotta meg a háromnapos sörfesztivált Márki-Zay Péter polgármester a felújított városháza erkélyéről kívánva jó szórakozást a programokhoz.

Már jóval a megnyitó előtt szép számban érkeztek a vásárhelyeik és a környékbeliek a Kossuth térre és a sétálóutca elejére, azaz az idei sörfeszt helyszínére, majd buzgón kóstolgatták a hagyományos és a gyümölcsös söröket is, nemtől függetlenül.

– Szeretem a sört, a gyáriakat és a kézieket is, most ezt a meggyeset próbálom, de majd letesztelem valamelyik barnát is – árulta el Juhos Péter, aki társaságban érkezett a helyszínre. Igaz a többiek – főleg a legkisebbek miatt – lemaradtak a léggömbösöknél és a kürtős kalácsosnál. Így aztán a söröspohárral a kezében leült az egyik sörpadhoz, hogy bevárja őket.

Ahogy nem volt egyedül, úgy mások sem, hiszen ki a családdal, ki a barátokkal vagy a munkatársakkal érkezett. – Jó kis kikapcsolódás lesz, igaz a fizetésünk már a vége felé tart, így csak néhány sörre futja. De a koncertek ingyen lesznek, így minden nap kijövünk majd – ezt már Oláh Ferenc mondta, aki a fiát is elhozta, igaz az legfeljebb kólát ihat, sört még nem.

Márki-Zay Péter polgármester rendhagyó módon nem a színpadról, ahogy azt sokan várták, hanem a városháza felújított tornyának erkélyéről, azaz 30 méter magasból – nyitotta meg a háromnapos, koncertekben gazdag programot, kívánt mindenkinek jó szórakozást.

Az első zenekar, a Faktor Blues Band gyorsan a húrok közé csapott, már fél 6-tól szórakoztatta az egyre jobban kikapcsolódó közönséget.

Aki erre nem ért még oda, az ne bánkódjék! A vásárhelyi Crash5 ma, azaz péntek este héttől lép fel, majd jön este fél 9-től a sörfeszt egyik nagyágyúja, a Road zenekar, hogy a péntek esti szórakozást este 10-től a Black Five koncertje zárja.

  • Sörfesztivál megnyitó (16)
  • Sörfesztivál megnyitó (15)
  • Sörfesztivál megnyitó (14)
  • Sörfesztivál megnyitó (13)
  • Sörfesztivál megnyitó (7)

A hangszereket szombaton és vasárnap is bevetik majd a zenekarok.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!