Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Fehér porral szennyezett gyógyszert vont ki a forgalomból a hatóság

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) május elején egy, majd a múlt héten újabb három Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszula tételt vont ki a forgalomból és rendelkezett azok visszahívásáról is.

Az NNGYK május 8-án a Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszula (OGYI-T-03545/03) elnevezésű gyógyszer 38770523 gyártási számú tételének a forgalomból történő kivonásáról és annak egészségügyi szolgáltatóktól történő visszagyűjtéséről döntött.

Az érintett tétel esetében a zöld színű kapszulák felszíne a gyárilag lezárt bliszteren belül fehér porral volt szennyezett, amelyet az NNGYK a gyógyszer hatóanyagaként azonosított – adta hírül a gyógyszerhatóság.

Május 22-én megállapították, hogy a 38770523, 38780523, valamint a 38360323 gyártási számú tételek ellenmintái szintén szennyezettek, a minőségi hiba tekintetében is érintettek.

Tekintettel arra, hogy helyettesítő készítmény rendelkezésre áll, továbbá arra a körülményre, hogy a gyógyszer külleme megingathatja a betegnek az előírt terápiába vetett bizalmát, ezért az NNGYK a három tétel forgalomból történő kivonásáról és annak egészségügyi szolgáltatóktól történő visszagyűjtéséről döntött.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!