Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kézművességért Díjat kapott Benczur Sándor, vásárhelyi mestercukrász

Kamarai Kapcsolatépítő Üzleti Estet tartott múlt hét pénteken a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara. A 30 éves gazdasági önkormányzat hagyományos nyárindító estjének ezúttal a szegedi Móra Ferenc Múzeum adott otthont, amelyen aranykoszorús mestert avattak és vállalkozókat díjaztak.

Kőkuti Attila, a kamara elnöke arról beszélt, hogy a jövőt olyan dolgok határozzák meg, mint a robotika, az informatika vagy a digitalizáció, és többek közt szükség lesz például olyan változásokra, mint a zöld átállás. Megjegyezte, a vármegye adottságai rendkívül jók a két közeli határ miatt és itt van az ország egyik legjobb egyeteme. Kiemelte, az eddig csak áhított ipari struktúraváltás is megkezdődött a BYD és a Rheinmetall Szegedre érkezésével, ezáltal pedig Csongrád-Csanád is felzárkózhat majd a felső kategóriához.

Az iparkamara életében már hagyomány, hogy évente egy alkalommal tagozati díjakban részesítik azokat a vállalkozókat, akik a gazdasági, kamarai és/vagy a közéleti munkában, saját ágazatukban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt évek során. Továbbá etikailag is példaképek, tevékenységük pedig a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara ismertségét, elismertségét jelentősen növelte.

Idén az

  • Iparért Díjat Majó-Petri Zoltán, a kamara elnökségi tagja, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) docense,
  • a Kereskedelemért Díjat az immáron harmadik alkalommal MagyarBrands díjazott COMPUTHERM márka tulajdonosa, a Quantrax Kft.,
  • a Szolgáltatásért Díjat Dr. Kovács Péter, az SZTE Gazdaságtudományi Karának dékánja,
  • a Kézművességért Díjat pedig Benczur Sándor, a H-Marcipán Kft. ügyvezetője vehette át pénteken.
  • Emellett a gazdasági önkormányzat átadta “Az év duális képzőhelye 2024” szakképzési díjat is, ezt idén a Naturtex Kft. érdemelte ki. 

Az est részeként Aranykoszorús Mestert is avatott a kamara. A címet évről évre olyan szakemberek vehetik át, akik legalább 30 éve a pályán vannak, és munkájukat mindvégig magas színvonalon végezték, teljesítményük az erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló. Ebben ez évben a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara döntése szerint a szentesi születésű Presztóczki Veronika fodrász mester érdemelte ki a címet.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!