Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyen kampányolt Orbán Viktor egy zárt udvarban

Grezsa István, illetve a körzet fideszes jelöltje, Markó Csaba is a Fórum ABC környékén várakozott, Hódmezővásárhely Kertváros városrészében, ahová a városba érkezve Orbán Viktor még a kampányrendezvény előtt betért szombat délután fél három körül. A miniszterelnököt itt Márki-Zay Péter várta, aki elhozta neki a békepárti határozatot, amiről tegnap szavazott a közgyűlés.

Orbán Viktor nem túl elegánsan csak köszönt és továbbment, amikor a város polgármestere kézfogással közeledett felé. A békepárti határozatot végül Lázár János vette át Márki-Zaytól, a fideszes politikus azt kérte, a polgármester legyen abban partner, hogy gond nélkül meg tudják tartani a kampányeseményt.

A helyszínen nagy erőkkel jelen voltak a Terrorelhárítási Központ egységei is, akik alaposan átvizsgálták a környezetet Orbán Viktor érkezése előtt. A háromkor kezdődő gyűlés helyszínére, a Kinizsi utca 10. udvarára a Hódpress és a Vásárhelyi Televízió szeretett volna bejutni, azonban nem engedték be munkatársainkat. Szívesen feltettük volna a miniszterelnöknek azt a kérdést, hogy Hódmezővásárhely is kap-e központi támogatást a kormánytól, attól függetlenül, ki a polgármester, de esély sem volt Orbán Viktor közelébe férkőznünk. Lesötétített gépkocsi hajtott be vele az udvarra, ahová nem mehettünk be, majd ugyanúgy lesötétített autóban távozott a helyszínről.

A gyűlésen egyébként több százan lehettek – beszámolók szerint viszont sokan a környékbeli településekről, és nem Vásárhelyről érkeztek.

Később rögtönzött sajtótájékoztót tartott Márki-Zay Péter, ahol arról beszélt: két évvel ezelőtt, az országgyűlési választási kampány során nem sikerült találkoznia Orbán Viktorral, most ez megtörtént, de kézfogás nem jött létre. A mostani gyűlés helyszíne egy Fidesz-közeli vállalkozó házának udvarán volt, mert állítólag a város nem engedte meg nekik a Kossuth tér használatát. Márki-Zay szerint ez nem igaz, hiszen március 14-én is itt ünnepelt a Fidesz, nem akadályozták meg őket, de hétfőn is itt tartott fórumot Magyar Péter.

A polgármester ismertette a tegnap elfogadott határozatot, majd elmondta, ennek lényege, hogy együtt kérjük a kormányt, hogy hagyja abba a háborús uszítást és ne támadja hazugságokkal az ellenzéket. Végül kitért arra, amikor Orbán Viktor végigment autóval Hódmezővásárhelyen, láthatta, hogy mennyi épület megújult, rengeteg parkosítás, fásítás történt, vagyis rendezettebb az egész város.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!