Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

DK: Sulyok Tamásnak le kell mondania!

A Demokratikus Koalíció EP-listavezetője szerint olyan ember nem lehet köztársasági elnök, aki élete során bármikor is követett el bármilyen bűncselekményt.

Dobrev Klára a napokban többször is „köztörvényes bűnözőnek” nevezte Sulyok Tamás köztársasági elnököt.

A DK politikusa állítását azzal indokolta, hogy az államfő még a kétezres évek elején Szegeden praktizáló ügyvédként pénzért cserébe törvénytelenül játszott át 103 hektárnyi magyar termőföldet külföldieknek.

Csütörtökön délelőtt az ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján Dobrev Klára közölte, hogy bizonyítékait – melyekkel állítása szerint igazolni tudja Sulyok Tamás bűnösségét – átadta a legfőbb ügyésznek, azonban utána rögtön a nyilvánossághoz fordult, ugyanis nem bízik Polt Péter ügyészségében.

„Az iratok egyértelműen bizonyítják, hogy a köztársasági elnök bűncselekményeket követett el, Csongrád megyében a földmaffia egyik figurájaként, törvényellenesen, zsebszerződésekkel külföldieknek játszotta át a magyar termőföldeket” – fogalmazott a DK EP-képviselője, aki úgy véli, Sulyok Tamásnak nincs más választása, minthogy lemondjon.

Részlet a bizonyos zsebszerződésből, rajta Sulyok Tamás ügyvédi irodájának pecsétje; Fotó: Dobrev Klára Facebook oldala

Még szerdán a Sándor-palota közleményben rögzítette, hogy a köztársasági elnök – aki több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását – ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el, nincsen takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.

Az államfő elleni vádak a csütörtöki Kormányinfón is előkerültek. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter nevetségesnek titulálta Dobrev Klára kijelentéseit.

Pénteken délelőtt tartott sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció listavezetője kijelentette, hogy nem érdeklik a különöző ügyészségi machinációk, egyedül azt tartja fontosnak, hogy az államfői posztot ne tölthesse be olyan ember, aki életében bármilyen bűncselekményt elkövetett. Az újságírók kérdésére ismételten leszögezte, hogy Sulyok Tamás szerinte mindenképpen le fog mondani.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!