Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

150 köbméter autógumiból épített kerítést egy vásárhelyi férfi

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki majd’ 180 köbméter építési törmelékkel töltötte fel a tanyájához vezető bekötő utat és 150 köbméter használt autógumiból épített kerítést.

A vádirat szerint a vádlott a Hódmezővásárhely környéki tanyájához vezető bekötő utat beton, cserép, tégla és pala összetételű építési törmelékkel töltötte fel mintegy 150 méter hosszan, 3-5 méter közötti szélességben és váltakozó mélységben. A férfi a törmeléket a földre lerakta, azt elásta és ledöngölte. Ezen túlmenően a vádlott használt autógumikból a tanya köré kerítést épített 1,5-1,7 méter magasságban és közel 150 méter hosszan, egy sorban és ezen túlmenően is tárolt még abroncsokat jelentős mennyiségben az udvaron. A férfi által elhelyezett gumiabroncs mennyisége közel 150 köbméter.

Az elhelyezett építési törmelék az emberi egészség és a föld veszélyeztetésére alkalmas, mennyisége a gumiabroncsokkal együtt mintegy 335 köbméter, amely különösen jelentősnek minősül. A vádlott nem rendelkezett hulladékgazdálkodási tevékenység végzésére engedéllyel.

A járási ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!