Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Majdnem halálra verte az alkalmazottját egy Békés megyei munkaadó

A Békés Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves letartóztatásban lévő férfival szemben. A férfi úgy megverte az alkalmazottját, hogy életveszélyes állapotba került.

A vádirat szerint a terhelt alkalmazásában állt egy 46 éves sértett. 2023. március 18-án, délután mindketten a telephelyen dolgoztak, de a dolgozó nem zárta be a karám ajtaját, ezért a szarvasmarhák kiszöktek. A főnöke dühös lett, és egy vasvilla nyelével, majd egy vastag akácfabottal többször megütötte, miközben folyamatosan szidalmazta. A beosztott a földre esett, próbált védekezni, ám a munkaadója folytatta a bántalmazást.  Később megpróbált felállni, de a bakancsot viselő férfi többször rátaposott a mellkasára. Miután sikerült felállnia, a támadója megragadta a nyakánál, és kétszer ököllel megütötte az arcán, végül felvett egy fánglit, mellyel tarkón ütötte.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A férfi a bántalmazást követően megfenyegette az alkalmazottját, hogy ha beszél a történtekről, akkor újra megveri, valamint elveteti tőle a gyermekét. A fenyegetés hatására nem tett feljelentést, továbbá az élettársának sem számolt be a vele történtekről. A férfi napokig nem intézkedett annak érdekében, hogy a dolgozója orvosi ellátásban részesüljön, és hagyta, hogy megjelenjen a telephelyen munkavégzés céljából. Ő végül összeesett a munkahelyen, ekkor a vádlott élettársa kórházba vitte.

A főügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában – a letartóztatás fenntartása mellett –  börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott, a félmillió forinti meghaladó bűnügyi költség megfizetése mellett – közölte a Békés Vármegyei Főügyészség kedden.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!