Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Magyar Péter Vásárhelyen: zéró toleranciát hirdetünk a korrupciónak, Lázár János miatt itt is

Pünkösd hétfő délutánján országjáró körútja következő állomásaként Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyjából ezer ember előtt mondott beszédet – az immár ismertetőjegyévé vált platós autójáról. A rendezvényen ott volt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is, aki az érkező politikusnak egy kék szalagot adott át.

Óriási izgalom és feszült várakozás töltötte be hétfő délután a vásárhelyi Kossuth teret már délután fél háromkor, Magyar Péter érkezése előtt. Az eseményre rengetegen eljöttek, annak ellenére, hogy azt csak a Talpra Magyarok Közösségének facebook-felületein hirdették, ráadásul az időpont is többször változott. Márki-Zay Péteren és képviselőjelöltjein kívül ott volt Kovács Pál, és az őt támogató Kőfal Egyesület több jelöltje is.

Magyar Péter platós autóján állva elmondta, már 12 megyébe sikerült eljutnia, és Hódmezővásárhely körülbelül a 115. település, ahová ellátogat. Vásárhelyet egyúttal a Dél-Alföld és Magyarország egyik kulturális fővárosának nevezte.  

Helyzetelemzés, avagy milyen problémákkal szembesül az ország

Beszédében ezután felsorolta az országot szerinte érintő legégetőbb problémákat, az egészségügyben tapasztalható súlyos hiányosságokat,  beszélt a demográfiai válságról, amely Csongrád megye több települését érinti, a kivándorlásról, és okairól – ami szerinte az, hogy a kormány csak szavakban családbarát, valójában viszont Európa második legszegényebb országává tette hazánkat, amely hivatalosan is a legkorruptabb az EU-ban. 

Minderre Magyar Péter megoldása az, hogy

oszlassuk fel az Orbán-Mészáros-Tiborcz részvénytársaságot, és válasszunk egy új irányt, építsünk egy teljesen új Magyarországot.

Kemény kritikával illette a kormány legújabb “háborús”- kampányát is, amellyel azért kampányolnak, mert nincs más, hiszen a gazdasági mutatók – infláció, reálbérek – siralmasak. Szerinte viszont Magyarországon senki nem háborúpárti.

A tüntetést ekkor rövid időre egy feltehetőleg kormánypárti szimpatizáns, egy – sokak által ismert – helybeli bekiabálásokkal zavarta meg – „Az úr bizonyára csak a közmédiából, a propagandasajtóból tájékozódik” – szólt oda neki Magyar Péter, mielőtt a férfihez odalépő Márki-Zay Péter, Berényi Károly és a gyűlés néhány résztvevője végül udvariasan rávették, hogy továbbálljon.

A TISZA párt vezetője felsorolta a vásárhelyieknek – a kormánypárti bekiabálónak is címezve – , milyen eszközökkel próbálja őt lejáratni a propaganda, és azt is, hogy a háborúpárti-lejárató kampány miatt fel fogja jelenteni Orbán Viktort rágalmazás minősítette esete és rémhírterjesztés miatt.

Vége van, le kell tenni a lantot, az unokákkal kell foglalkozni, miniszterelnök úr

– fogalmazott.

Beszédében szóba hozta a gyermekvédelemben tapasztalható gondokat is, amelyre a kegyelmi ügy irányította rá a figyelmet, és amely miatt szerinte már nemcsak egy miniszternek, de az egész kormánynak le kellett volna mondania.

De felhívta a figyelmet az álcivil hálózatok tömkelegére is, amelyek, ahogyan az egész országban, úgy Vásárhelyen is megtalálhatók, és amelyeket a kormány a Városi Civil Alapból támogat.

87%-a  a támogatott szervezeteknek a Fidesz valamelyik leányvállalata, helyben a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület – ők folytattak 2019-ben sorosozós kampányt Márki-Zay Péter ellen, vagy a Szeretem Vásárhelyt Egyesület, amely 19 millió forintot kapott

– sorolta a helyi példákat, majd Vásárhelynél maradva megemlítette még az Elios-ügyet is, melynek során 46 milliót fizetett a város azért, mert egy céget ki kellett pöckölni azért, hogy a nemzet vejének (Tiborcz Istvánnak – szerk.) a cége jöhessen. 

…és a megoldások, avagy hogyan csinálná Magyar Péter és a TISZA párt

– Az államnak nem az a feladata, hogy az úgynevezett nemzeti nagytőkéseket százmilliárdokkal dotálja – véli a politikus, és hozzátette: – Nem vagyunk a gazdagok ellen, ha olyanok, mint a francia nagytőkések, akik amikor 2019-ben leégett a Notre Dame, pár nap alatt összeadtak 500 millió eurót, vagyis 200 milliárd forintot. Amikor viszont nálunk válság van, akkor ők csak a markukat tartják.

Szerintem nem ez a nemzeti tőkésosztály, hogy 35-40 milliárdos jachtokon vagizunk, és 70 milliós órákban jelenünk meg, meg 15 milliós ruhákban, miközben ennyi szegény ember van, és elmondjuk magunkról, hogy mi vagyunk a keresztény, családbarát, vidékbarát kormány. Mi nem fogjunk döngetni a mellünket, hogy keresztények vagyunk, vagy hogy családbarátok vagyunk, mi egyszerűen egy normális államot szeretnénk üzemeltetni

– mondta el Magyar Péter, aki szerint Magyarországnak az Orbán és Gyurcsány által húsz éve mesterségesen ásott árkok betemetésére van szüksége.

Az országot járva azt tapasztalja, hogy bárhova mennek, egyre többen vannak, „átszakadt egy gát, és most már a szellemet nem lehet visszazárni a palackba” – fogalmazott. Majd a már Márki-Zay Péter által korábban sokat idézett Petőfi-versrészletet is hallhattuk tőle:

Habár felül a gálya, és alul a víznek árja, azért a víz az úr!

Közvéleménykutatás, jelöltek, célok

Ismertette a legújabb közvéleménykutatási adatait, mely szerint a Fidesznek már csupán 2,1 – 2,2 millió szavazója van, az egy hónapos TISZA pártnak pedig 1,5 millió, de

a 40 év alattiaknál, a diplomásoknál, és az érettségizetteknél is, a 18-29 évesek közt pedig már több, mint háromszor annyi támogatónk van, mint a Fidesznek

– emelte ki.

A június 9-it sorsdöntő választásnak nevezte, ahol a múlt és a jövő, a propaganda vagy a valóság, a korrupció vagy a tiszta közélet között lehet majd választani. Elmondta, ha bizalmat kapnak a választóktól, szeretnének egy társadalmi szerződést kötni a magyarokkal, leülni és megegyezni a társadalmi csoportok képviselőivel, hogy hová kell eljutni az országnak egy, öt vagy tíz év alatt.

Amennyiben pedig kellő felhatalmazást kapunk, akkor azonnal csatlakozunk az EU-ügyészséghez, és zéró toleranciát hirdetünk a korrupció minden válfajának – “Lázár János miatt itt is”

– utalt a vásárhelyi illetőségű miniszterre. Ugyanakkor visszavennék a közmédiát, és betiltanák az állami propagandát, valamint Polt Péter helyére is másik legfőbb ügyészt választanának.  A “gránitszilárdságú alaptörvényt” pedig egy mondattal kibővítenék, mégpedig azzal, hogy ugyanaz a személy maximum nyolc évig lehessen miniszterelnök.

A gyűlés végén megkérdeztük Magyar Pétert, véleménye szerint mi a hasonlóság illetve a különbözőség az ő indulása és a Márki-Zay Péteré között. – Nem ismerem annyira, nem vizsgáltam Márki-Zay Péter munkásságát, azt tudom, hogy van egy húsz éves Orbán és Gyurcsány időszak, ezalatt az Európai Unió második legszegényebb országává tette úgy Orbán Viktor, mint Gyurcsány Ferenc. Vannak jó példák, például hogy Lengyelország, Szlovénia hogyan fejlődött, ezt csak jobban lehet csinálni – fogalmazott a politikus.

Sokkal fontosabb dolgok vannak, mint az, melyik párt hány helyet kap az európai parlamenti választáson. Hogy Magyarország ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát leváltsuk, az ilyen fontosabb dolog

– emelte ki Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió kérdésre, hogy miért jött el az egyik vetélytársa gyűlésére. Szerinte Magyar Péter jó esélyekkel rendelkezik, hogy tovább haladjon a megkezdett úton, amelyik ugyanaz, amelyen ő is elindult.

Valaki, akinek oly sok szavával egyetértek, természetes, hogy örömmel jöttem ki ide

– hangsúlyozta,  egyúttal viszont a vásárhelyieket és mindenkit arra kért, hogy bármennyire is szimpatikus Magyar Péter, az 5-ös listára, vagyis a Mindenki Magyarországa Néppártra szavazzanak. Újra megerősítette azt is, hogy a Fidesz hazudik abban, hogy ő elhagyná Hódmezővásárhelyet.

Ez nem így van, mert ha ismét megválasztanak a vásárhelyiek, akkor mindenképpen itt maradok, és a listánk második helyén álló Szalma Botond megy majd Brüsszelbe

– nyomatékosította Márki-Zay Péter.

– Politikailag lehetünk ellenfelek, de ellenségek soha – most ellenségek vagyunk, jobb és baloldal. Ezért erőlködik ez a fiú, hogy ezt betemesse, ha ez neki sikerül, ezzel mindenki nyer

– fogalmazott a gyűlés egyik résztvevője, egy idősebb úr a Médiacentrum kérdésére.

 • IMG_20240520_144302
 • IMG_20240520_144327
 • IMG_20240520_144411
 • IMG_20240520_150849
 • IMG_20240520_150919
 • IMG_20240520_150923
 • IMG_20240520_151551
 • IMG_20240520_151744
 • IMG_20240520_151826
 • IMG_20240520_155030
 • IMG_20240520_155046
 • IMG_20240520_155154
 • 665A679D-B4C6-4AD8-A688-EF3FFE62AF31
 • DSC_8164 (1)
 • DSC_8144
 • DSC_8148

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!