Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Meghalt az iráni elnök

Jelen állás szerint a mostoha időjárási körülmények miatt zuhant le a helikopter. A világ számos országának vezetői is részvétet nyilvánítottak Irán részére.

Vasárnap az iszlám köztársaság északnyugati részén, Varzekán térségében zuhant le az a helikopter, amelyen Ebrahim Raiszi iráni elnök, Hoszein Amirabdollahián külügyminiszter és további – felhetetően – hét ember utazott.

A baleset vasárnap délután történt, az elemzők a rossz időjárási körülményeket tartják a zuhanás legvalószínűbb okának. Vasárnap este Irán legfőbb vezetője, Ali Khamenei ajatollah közös imára szólította fel az iráni nemzetet. A haláleset óta az orosz, a lengyel, a török és a kínai vezetés mellett az Európa Tanács elnöke is részvétet nyilvánított, Izrael pedig gyorsan leszögezte, hogy semmi közük az elnök halálához.

A Sky News hírportál beszámolója szerint az elnökön és a külügyminiszteren kívül a helikopteren utazott Mohammed Ali Ale-Hashem ajatollah, Tabriz városának pénteki imádságának imámja és Malek Rahmati tábornok, Kelet-Azerbajdzsán iráni tartományának kormányzója, Sardar Seyed Mehdi Mouszavi, az elnök védelmi egységének parancsnoka. Az utasok közül mindenki meghalt, beleértve az elnök testőreit és a helikopter személyzetét.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!