Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lázár szeretné, ha 2026-ig elkezdődne a 47-es négysávosítása

Pénteken kora este rendezett lakossági fórumot a Fidesz Gyulán. Az eseményen részt vett Lázár János, aki útfelújításokat és új gyárakat ígért a településnek.

Az építési és közlekedési miniszter kijelentette, a kormány készen áll iparipark-fejlesztésre és útépítésre – ugyanis a térség sorsát utakkal és gyárakkal lehet megváltoztatni. Ennek kapcsán két fontos döntés született meg korábban:

  • az egyik, hogy Békéscsabát összekötik az M5-ös autópályával; az M44-es gyorsforgalmi út jövőre teljesen el is készül.
  • A másik, hogy fejleszteni kell a gazdaságot; egyrészt hatékony, profitábilis mezőgazdaságra; másrészt élelmiszer- és védelmi iparra van szükség.

Lázár János elmondta, a kormány két nagy autóipari központ létrehozásán dolgozik: az egyik a debreceni-nyíregyházi-miskolci, a másik a szegedi lesz. Békés vármegye a kettő között helyezkedik el, így mindkettőhöz kapcsolódhat – jelentette ki.

Hozzátette, ennek leginkább közlekedési akadálya van jelenleg. Ezért döntöttek a 47-es főút négysávosításáról, amelynek először a Békéscsaba-Mezőberény-Berettyóújfalu közti szakasza, majd a Szeged-Békéscsaba közti része épül meg. A kiviteli tervek készülnek, a kisajátítások elkezdődtek. A miniszter megjegyezte: 2026-ig szeretné elkezdeni a munkát, ezt tartja most a legnagyobb feladatának.

A másik fontos döntés, hogy az M44-est meghosszabbítják Nagyszalontáig. Úgy fogalmazott, hogy Gyula az ország egyik „legfelkapottabb” üdülővárosa, a településen tovább kell fejleszteni a turizmust is.

Lázár János a beszéde végén azt mondta, a június 9-i választás tétje helyben az, hogy marakodás vagy gyarapodás lesz-e; országosan pedig az, hogy merre haladjon Magyarország: a háború vagy a béke felé.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!