Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lebukott a „postajárat”

A NAV járőrei fekete zsákokban és nejlonnal körbetekert dobozokban 562 darab Gucci, Boss, Tommy Hilfiger, Burberry, Louis Vuitton prémiummárkák feliratával ellátott pólókat, nadrágokat, cipőket, táskákat, valamint 174 üveg hamis parfümöt találtak egy román furgonban. Fotó: NAV.

Barcelonába tartott az a román furgon, ami magánszemélyek feladott csomagjait szállította, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M5-ös autópályáról ellenőrzésre terelték ki. A járőrök a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálatakor több száz hamis ruhát, cipőt és parfümöt is találtak, ezért a jármű tételes átvizsgálásáról döntöttek.

A gépjármű vezetője és utasa arról nyilatkozott, hogy nem szállítanak bejelentésre kötelezett jövedéki terméket, csak a fuvarlevélen szereplő gyűjtőárut. A NAV járőrei fekete zsákokban és nejlonnal körbetekert dobozokban 562 darab Gucci, Boss, Tommy Hilfiger, Burberry, Louis Vuitton prémiummárkák feliratával ellátott pólókat, nadrágokat, cipőket, táskákat, valamint 174 üveg hamis parfümöt találtak.

Több csomagból pedig összesen 270 doboz zárjegy nélküli cigaretta és 267 liter ismeretlen eredetű, műanyag palackokba töltött alkoholos ital is előkerült. A szakértők szerint valamennyi ruházati termék és parfüm hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

A járőrök a közel kétmillió forint értékű alkoholt és dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A hamis ruhák szintén a bűnjelraktárba kerültek, amik mintegy húszmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az elkövetőnek iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetési miatt is felelnie kell – közölte a NAV.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!