Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Mi Hazánk a mezőgazdaságban látja a jövőt Vásárhelyen

A helyi mezőgazdaságot újra kell éleszteni, az agráriumból élő közösségeket támogatni kell. Fontos, hogy a helyi lakosok ismét közelebb kerüljenek a természetes élelmiszerforrásokhoz – fogalmazott a Balog Norbert, a Mi Hazánk polgármester- és képviselőjelöltje a párt vásárhelyi oldalán.

Balog azt írta: Vásárhely és környéke gazdag mezőgazdasági területekkel rendelkezik, amelyeket meg kell védeni a nyugati országrészben már jelenlévő nagy, külföldi tulajdonú gazdaságok terjeszkedése ellen. Hódmezővásárhely mezőgazdasági potenciálja és elhelyezkedése révén újra lehet a régió agrárközpontja – jelentette ki.

A Mi Hazánkos jelölt úgy véli, növelni kell az állami és helyi támogatásokat, hogy a mezőgazdaság újra erős alappillére legyen a helyi gazdaságnak. Például ha megkapnák a hasonló kedvezményeket, mint a nagy multi cégek, akkor ez alacsonyabb árakat hozna, jobban megfizethetővé tenné a kis, kézműves termékeket is.

Balog szerint a fiatal generáció számára biztosítani kell a mezőgazdasági ismereteket és a gyakorlati lehetőségeket. Egy életképes vidékfejlesztési program létrehozásával Hódmezővásárhely vonzó helyszínné válhat a fiatal szakemberek számára.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!