Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bolognai volt a vasárnapi ételosztás menüje

Czeller Éva 400 adagot készített, 60-70 adagot helyben fogyasztottak el, a többi ételt pedig az önkéntesek ez alkalommal is házhoz szállították a Sutuból, azaz a Tarjáni Olvasókörből, ahol ma zajlott a 35. ételosztás.

Türelmesen várakoztak ma nem sokkal 12 óra előtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom Kossuth Köre, a Minden Fiatal Magyarországa és a Tiszta Vásárhelyért Egyesület immár 35. ételosztására várakozók a Királyszék utcai Sutu, azaz a Tarjáni Olvasókör nagytermében. Az udvaron addigra elkészült a négy kondérnyi, összesen 400 adag étel, s az önkéntesek megkezdték műanyag dobozokba szedni az ételt. Ezúttal is volt dolguk azoknak az önkénteseknek, akik vállalták, hogy házhoz viszik az ételt a városon belül és kívül azoknak, akik szociális helyzetük, illetve egészségi állapotuk miatt nem tudtak elmenni érte.

Abból főzünk, ami van

„Bolognai tésztát főztünk, köszönhetően, hogy Oroszné Seres Katalintól pulykahúst kaptunk darálva, László Krisztián pedig meglepett bennünket egy csomó tésztával” – mondta Czeller Éva, az ételosztások rendszeres szakácsa, aki hozzátette, hogy az ilyen nagymennyiségű főzést igyekeznek gazdaságosan megoldani.

„Mindig abból főzünk, ami éppen van, amit jó áron meg tudunk venni. Most ez a bolognai tészta készült, paradicsommal, fűszerekkel, bazsalikommal, mindennel, ami kell. Próbálunk egyre többet főzni, hogy biztosan elég legyen” – közölte.

Czeller Éva a bolognait kavarja. Négy kondérral főzött ma, mind megették

A 400 adag bolognaihoz – a fűszereken kívül – 35 kiló tésztát és 35 kiló pulykahúst használtak fel. Az ételért délben sorba is álltak az emberek, s aki megkapta, az leült valamelyik asztalhoz vele, s nekilátott.

Nagy segítség

„Jobbára az ennivalón tudok spórolni, s így kijövök a hónap végéig. A boltokban minden alaposan megdrágult, ezért is jöttem el, hogy kicsit takarékoskodjak. Sok olyan embernek jelent nagy segítséget egy-egy ilyen ételosztás, aki rá van szorulva” – mondta Mihály János, aki azt is elárulta, több ételosztáson is részt vett már, így a Mátyás utcain, a tabánin, a csúcsin és a susánin is, és mindegyik ételt ízlett neki.

„Két hónapja szóltak a többiek, azóta járok ételosztásokra, ahol barátokkal, ismerősökkel is találkozok. Az étel tökéletes, a bolognait amúgy is nagyon szeretem. Nem vet fel a pénz, így gesztus is jól esik, és ennyivel is többet tudok spórolni” – mondta Gyovai Róbert.

Az egytál étel egyébként gyorsan elfogyott, a desszert pedig csokis croissan volt.

Nem csak kampányidőszakban

„Négyszáz étel készült, hatvanan-hetvenen meg is ették, a többit vagy elvitték, vagy kiszállítottuk” – árulta el Márki-Zay Péter, aki azt is hozzátette, hogy kampányidőszakban a politikusok szeretnek látványosan osztogatni, jótékonykodni, a városban azonban egész évben, rendszeresen tartanak étel- és ruhaosztásokat.

Én nagyon büszke vagyok arra a közösségre, amely nem a kampányszezonban, politikai céllal osztogat, hanem nagyon régóta áldozatos munkával most már másfél éve folyamatosan osztanak ételt, az adományozók segítségével, ahogy ez ma is történt. Nagyon szépen köszönjük Oroszné Seres Katalinnak és László Krisztiánnak, hogy lehetővé tették, hogy ma is tudjunk segíteni 400 rászoruló embernek – jelentette ki a polgármester.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!