Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vádat emeltek a megvesztegetett boncmesterek ellen – videó

A Fővárosi Főügyészség korrupciós bűncselekmények miatt emelt vádat három boncmester, egy segédboncmester és egy adminisztrátor ellen, akikkel szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádirat lényege szerint egy 33 éves férfi egy budapesti orvostani intézetben boncmesteri szakképzettséggel dolgozott. Többek között a halottak beérkezésével és kiadásával kapcsolatos adminisztráció, a temetkezési vállalatokkal és hozzátartozókkal való kapcsolattartás, valamint a tárolási-hűtési díj beszedése, és arról számla kiállítása volt a feladata. A férfinak különböző temetkezési vállalkozók rendszeresen ígértek és adtak korrupciós pénzt azért, hogy az elhunytak hozzátartozóit hozzájuk irányítsa, illetve olyan egyéb kérések teljesítésért, mint a soron kívüli boncolás elintézése és a holttestek tárolási díjáról valótlan összegű számlák kiállítása. Az egyik ilyen vállalkozó hasonló módon jogtalan előnyt ígért további 4, másik kórházban dolgozó egészségügyi alkalmazottnak, 3 férfinak – 2 boncmesternek és egy segédboncmesternek – valamint egy adminisztrátorként dolgozó nőnek is.

A korrupciós cselekményeket a Nemzeti Védelmi Szolgálat észlelte és derítette fel.

A Fővárosi Főügyészség az egészségügyi alkalmazottakat vesztegetés elfogadásával – kettejüket több rendbeli, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett alakzattal – vádolja. A főügyészség börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását, és foglalkozástól eltiltást indítványozott a vádiratban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság felvételén az egyik vádlott elfogása és a nála tartott kutatás látható:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!