Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Május 12-ig lehet szavazni a Bessenyei-bérlet 2024/25-ös előadásaira

Éppen csak befejeződött a 2023/24-es Bessenyei bérletsorozata, de a művelődési központ már meg is hirdette a következő színházi évadot. Vagyis azoknak a daraboknak a listáját, amelyek közül a nézők -ízlésük és érdeklődésük alapján-kiválaszthatják azt a hat előadást, amelyeket a legszívesebben tekintenének meg az idén szeptembertől jövő májusig tartó időszakban. A látogatók egészen május 12-ig voksolhatnak személyesen vagy online.

Az idei, sikeres Bessenyei bérletsorozat a Hotel Mimóza című darabbal ért véget április közepén, és a művelődési központ ekkora időzítette a következő évadra tervezett előadások listájának bemutatását. Most is a közönség dönt majd, kíváncsi-e többek között az Anyatigrisekre, a Teljesen idegenekre, az Indul a bakterházra, vagy akár a Csárdáskirálynőre a következő színházi szezonban.

– Készülünk az új évadra úgy, hogy most is a közönség szavazhatja meg az általunk kínált előadások közül, melyik az a hat darab, amelyeket a legszívesebben látna a színpadon, nyilatkozta Gál Boglárka, a BFMK igazgatója.

A Bessenyei-bérlet évről-évre nagyszínpadi produkciókkal igyekszik a vásárhelyieket elkápráztatni, amelyekkel a magyar színészek színe-java jön helybe, hogy rávilágítson az örökérvényű vagy az akár aktuális kérdésekre. Megfordult ezen a színpadon már Zsurzs Kati, Mikó István, Gáspár Sándor, Őze Áron, Kerekes Éva és a folytatás is hasonló kiválóságokat ígér.

– Többnyire az a tapasztalat az előző évadokból, hogy a vígjátékokat, a komédiákat és az operetteket kedvelik a nézők, így aztán a jövő évadba is ilyen előadásokat tettünk, bőséggel, de azért a klasszikusok és a komolyabb hangvételű darabok is megjelennek. Mindemellett figyelünk arra is, hogy a vígjátékoknak a mondanivalója is komoly legyen, nyilatkozta Gál Boglárka.

A kedvenc előadásokra személyesen és online május 12-ig lehet szavazni.  

Borítókép: Akár arra is szavazhatnak, hogy az évtizedekig Szegeden játszó Pataki Ferenc lépjen fel Hódmezővásárhelyen, Kerékgyártó István: Skorpió című darabjában. Ám ezen az alkotáson kívül 13 másik darab közül is választhatnak hatot a vásárhelyi színházkedvelők. Fotó: Orlai Produkció.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!