Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

QR-kód olvasó diáknapot rendeztek a Cseresnyés kollégiumban

Rendhagyó diáknapot tartott szerda délután a HSZC Cseresnyés Kollégium diákönkormányzata. Miklósi Erika és Oláh Eugénia, diákönkormányzatot segítő diákok azzal az ötlettel álltak elő, hogy ezúttal szakítsanak a hagyományokkal: szórják szét a vetélkedő feladatait a kollégium egész területén és az egyes helyszínekre QR-kódok beolvasásával jussanak el a diákok.

Tervüket a tökéletes megvalósításig finomították, így okostelefonokkal kezükben indultak el a
csapatok a QR kódok által megjelölt helyszínekre. Kilenc állomásos vetélkedőt dolgoztak ki, melyeken a DÖK-ös diákok és tanárok várták a versenyzőket. A csapatokat összekovácsoló ügyességi feladatok közt legtöbbször a logika, a közös kézügyesség, a csapatmunka vagy a gyorsaság volt a legfontosabb.

  • DSC_0571 1
  • DSC_0559 3
  • DSC_0555 5
  • DSC_0553 1
  • DSC_0549 3


Miklósi Erika szerint azért választották ezt a módszert, mert jobban megérintik a kollégium diákjait, ha bevonják a digitális technológiát a játékba. A telefon mindig kéznél van, így a kódolvasás sem okozott gondot. A szervezők örültek annak, amikor egy-egy csapat sikerélményként könyvelte el, ha beolvasták a kódot, ezáltal megvilágosodott előttük a következő állomás és az ott teljesítendő feladat. Izgalmas küldetésként élte meg a vetélkedőt minden résztvevő.

Oláh Eugénia – összefoglalva a délutáni élményeket -, arra a következtetésre jutott, hogy jó ötlet
volt újszerűen összeállítani a vetélkedő feladatait. Tetszett a diákoknak a kódolvasás. Azon is elgondolkoztak, hogy talán a következő alkalommal a mesterséges intelligenciát is segítségül hívják majd a feladatok összeállításába, illetve törekedni fognak arra, hogy kellő mértékben ötvözzék a hagyományos vetélkedő feladatait a digitális kultúra által, a mesterséges intelligencia segítségével adott lehetőségekkel – számolt be a rendhagyó diáknapról Horváthné Ruzsa Anita igazgatóhelyettes.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!