Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szúnyoggyérítés: a város is beszáll

A szúnyoggyérítési feladatok alapvetően a Katasztrófavédelem hatáskörébe tartoznak, ám az eddigi évek tapasztalatai alapján a városnak is be kell szállnia a vérszívók elleni harcba. Pénteken, ha az időjárás is engedi, elindítják az első körös gyérítést.

Az országos irtás ütemterve mindig megtekinthető a katasztrófavédelem honlapján is, mi is beszámoltunk róla. Az önkormányzat idén is külön kéréssel fordult a katasztrófavédelemhez, hogy a mártélyi üdülőkörzetben kezelje kiemelten a szúnyogok elleni védekezést, hiszen itt a turisták száma is igen magas a nyári időszakban.

Az idei évben is – mint mindig – az önkormányzat mind a földi kémiai, mind a légi irtásra vonatkozóan beszerzési eljárást követően mindkét feladatra leszerződött már. Az idei évben összesen 13,9 millió forintot különítettek el csak erre a célra, ennek az összegnek a felét a földi, melegködös gyérítésre különítik el, a másik felét légi irtásra tartalékolják, lehívási kötelezettség nélkül. Az elmúlt években nem volt szükséges lehívni a légi irtásra elkülönített összegeket.

Az első gyérítést már megrendelték, ez időjárás függvényében akár már most pénteken is elkezdődhet.

Az önkormányzat tervei között szerepel, hogy a jogszabályoknak megfelelően, a lehető leggyakrabban gyérítsenek, Vásárhelyen és a mártélyi üdülőövezetben is, hogy élhető és elviselhető legyen a nyári időszak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!