Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A mezőhegyesi Ménesbirtokra is ellátogatnak Vásárhely afrikai kutatóvendégei

Egy hetet Vásárhelyen töltenek a SZTE Mezőgazdasági Kara Erasmus Week programjának köszönhetően azok a főleg Észak-Afrikából érkezett oktatók, kutatók és hallgatók, akik megismerkednek a Mezőgazdasági Karral, az ott folyó kutatásokkal, s betekintést nyernek a hazai agrárium helyzetébe is.

A ma a Fekete Sasban kezdődött ERASMUS hét jó lehetőséget ad arra is, hogy a Mezőgazdasági Kar által 2022-ben elnyert Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási projekt résztvevő országaiból, Algériából, Marokkóból, Tunéziából és Karib-tengeri, de Franciaország egyik tengerentúli megyéjének számító Martinique szigetéről érkezett oktatók, kutatók és hallgatók megismerkedjenek a Mezőgazdasági Karral, az ott zajló kutatási tevékenységgel, továbbá betekintést nyerjenek a magyar mezőgazdaság helyzetébe is.

– Legfőképpen a termesztés technológiája és a gyümölcsök növényvédelme érdekel – árulta el a Tuniszi Nemzeti Agráregyetemről érkezett Mehdi Ben Mimoun. Azt is elmondta, hogy a Szegedi Tudományegyetem szakemberei látogatását viszonozza.

Mehdi Ben Mimoun a Tuniszi Nemzeti Agráregyetemről érkezett Vásárhelyre

– A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, mely apropóját a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia, illetve egy olyan Erasmus+ kreditmobilitási program adja, amelyben kifejezetten észak-afrikai partnerekkel dolgozik együtt a kar – árulta el Jani Péter.

A dékáni hivatal vezetője hozzátette: a projekt keretében leginkább ki- és beutazásra nyílik lehetőség, ezért úgy gondolták, hogy a beérkező kollégáknak tartalmas szakmai és kulturális programot tudnak szervezni. A rendezvényen résztvevőket, – akik zöme tunéziai, marokkói, és algériai professzor, kisebb részük pedig Phd. hallgató, – Mikó Edit dékán köszöntötte.

A résztvevők ellátogatnak a hét folyamán a mezőhegyesi Ménesbirtokra, a Tangazdaság Zrt-hez és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba is, illetve részt vesznek majd a XXI. Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos konferencián, melyen az idén a klímaváltozás mezőgazdasági hatásait járják körbe az előadók.

  • SZTEG MG kar Erasmus+ (5)
  • SZTEG MG kar Erasmus+ (6)
  • SZTEG MG kar Erasmus+ (7)
  • Jani-peter-dekini-hivatalvezeto
vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!