Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Horgos Nóra a Mindenki Magyarországa képviselőjelöltje a vásárhelyi külterületeken

A Mindenki Magyarországa külterületi képviselőjelöltje Horgos Nóra lesz – jelentette be Márki-Zay Péter szombaton, szikáncsi bejelentkezésében. A jelölt és önkéntesei éppen a volt óvodaépületben dolgoztak.

Horgos Nóra elmondta: helyi kezdeményezésre szeretnék a volt óvoda épületét rendbe tenni, elsőként belül. Szeretnének a gyerekeknek kialakítani egy játszósarkot, ez folyamatban van. Később az időseknek hoznának létre egy klubhelyiséget, könyvekkel, sakkozási lehetőséggel.

Márki-Zay Péter felidézte: polgármesterségének az elején sok panasz volt arra, hogy nagyon rossz a térerő Szikáncson. Ezt követően meg tudtak állapodni az egyik szolgáltatóval, aki kihelyezett egy antennát. A buszfordulót sikerült behozni a településre a Volánbusszal való tárgyalás nyomán: nem a Makó és Vásárhely közötti úton fordul meg, hanem bemegy a településre is.

Az utakat, csatornákat igyekezték rendbe hozni, valamint a bezárt postát az önkormányzat jóvoltából újranyitották. Amikor a tankerület leállította az iskolabuszt, akkor az önkormányzat az ovisoknak megszervezte az utat, de az iskolabuszt ellehetetlenítették.

Márki-Zay elmondta, a következő ciklusban felújítják a volt óvodai épületet, ha bizalmat kapnak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!