Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ferenc pápa: A békét nem lehet fegyverekkel megteremteni

A gázai és ukrajnai háború befejezésére szólított fel Ferenc pápa húsvéti beszédében.

A békét nem lehet fegyverekkel megteremteni – mondta a pápa hagyományos húsvéti üzenetében a Vatikánban. A katolikus egyházfő egyben tűzszünetet sürgetett az Izrael és a Hamász közötti gázai harcokban, ugyanakkor felszólította a a Hamászt is a még fogságban lévő izraeli túszok azonnali elengedésére. „Ismételten azt kérem, hogy tegyék lehetővé a gázai segélyszállítmányok bejutását, és még egyszer kérem, hogy azonnal engedjék el a túszokat és legyen tűzszünet a térségben” – mondta a pápa.

Arról is beszélt, hogy a nemzetközi jog szellemében sürgeti, hogy legyen egy valamennyi fogságban lévő személyre kiterjedő fogolycsere Ukrajna és Oroszország között.

Az elmúlt hetekben Ferenc általában kerülte a hosszú beszédeket, hogy elkerülje a légzése megerőltetését. Múlt héten lemondta virágvasárnapi homíliát, és a Colosseumban tartott nagypénteki körmeneten se vett részt. A húsvétvasárnapi szentmisét viszont ő celebrálta és az Urbi et Orbi pápai áldást is adott a több tízezer katolikus hívőnek, akik a Szent Péter téren vettek részt a szentmisén.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!