Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay és az MMN maximálisan támogatja Magyar Péter törekvéseit

A Mindenki Magyarországa Néppárt közleményt adott ki miután Magyar Péter, a Diákhitel Központ volt vezetője kedden nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen volt feleségével, a korábbi igazságügyi miniszter Varga Judittal beszélget a Schadl-Völner-ügyről. Magyar a mai ügyészségi kihallgatás után azt mondta, az utóbbi harminc év legnagyobb nyilvánosságra került botrányáról van szó. A történéseket ma Márki-Zay Péter is értékelte.

Polt Péter és Rogán Antal azonnali távozását követeli a Mindenki Magyarországa Néppárt.

„Magyarország Orbán Viktor és fideszes maffiaszervezetének kormányzása alatt a keleti diktatúrák sorába süllyedt” – írják.

Hozzáteszik, egy valódi demokráciában teljesen elképzelhetetlen, hogy a legfőbb ügyészt a kormány propagandaminisztere utasítsa ügyek befolyásolására, eltussolására, személyek nevének kihúzására. 

Ezért, „a magyar igazságszolgáltatásba és jogállamiságba vetett bizalom helyreállítása érdekében” követelik a magyar kormány és a legfőbb ügyész távozását, új választás kiírását, valamint szakértői kormány felállítását, amelynek elsődleges feladata a jogbiztonság és a demokrácia helyreállítása lesz.”

– Óriási jelentősége van a hangfelvételnek – jelentette ki ma Márki-Zay Péter a Médiacentrumnak a Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hanganyagra utalva. Szerinte kiderül belőle, hogy Rogánék már fél évvel előre tudtak arról, hogy Völneréket illetve Schadl Györgyöt megfigyelik. Volt lehetőségük bemenni az ügyészségre és manipulálni az iratokat. Úgy véli, Magyarnak az a kijelentése is bizonyítást nyert, hogy Schadl György Rogánék embere volt. – Felháborító, hogy a végrehajtómaffiát az igazságügyminiszter akarata ellenére igyekeztek fenntartani a saját minisztériumában. Magyar korábbi nyilatkozataiból azt is tudjuk, hogy Varga Judit le akarta váltani Völnert Pált, de a miniszterelnök ott tartotta – mondta az MMN elnöke.

Szerinte az mutatja meg, hogy mekkora maffia működteti Magyarországot, hogy

a volt igazságügyminiszter szerint az csak egy véletlen, egy „kontrollhiány” lehetett, hogy a fideszes bűnözőket is elkezdték lehallgatni és vizsgálni, és csak úgy indulhatott eljárás a Völner-Schadl ügyben, hogy Polt Péter keze alól kicsúszott a folyamat.

Ezért szerinte nemcsak Polt Péternek, de Orbán Viktornak is le kell mondania.

A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke arra is reagált, hogy Varga Judit újra bántalmazással vádolta volt férjét. – A posztjait nyilvánvalóan nem ő írja. A kormány egyetlen magyarázata az, hogy a hangfelvétel kényszer alatt készült volna. Ha valaki emberi ésszel, szívvel és füllel meghallgatja ezt a felvételt, akkor kiderül belőle, hogy ebben a kapcsolatban nincs bántalmazás – véli a politikus. Szerinte továbbá a süket is hallja, hogy ez nem egy titokban készült felvétel, és tudatosan dönthetett úgy a két ember, hogy az igazságügyminisztert védendő, az utókornak elkészítik ezt a felvételt.

Hangsúlyozta: A Mindenki Magyarországa Néppárt az a párt, amelyik mindig, minden fenntartás nélkül egyetértett Magyar Péter törekvéseivel, és őt a kormánybuktatási szándékában maximálisan támogatta. A jövőben is ezt kívánják tenni, ezért kéri, hogy

minél többen menjenek el a ma este hat órára hirdetett tüntetésre, követeljék Orbán Viktor, Rogán Antal lemondását, Polt Péter felelősségre vonását.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!