Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A 90 éves Anna nénit köszöntötte a város

A Nyugdíjas Lakóparkban élő Nagy-Kovács Józsefné Anna néni március 23-án ünnepelte 90. születésnapját. Ez alkalomból hétfőn Berényi Károly alpolgármester köszöntötte a város részéről. A szépkorú hölgy szomorú tényeket is megosztott velünk hosszú életéről.

Az egyedül élő Nagy-Kovács Józsefnét hétfőn az önkormányzat részéről Berényi Károly alpolgármester köszöntötte, akit a lakópark új vezetője, Szanka László, és Molnárné Molnár Julianna, a lakópark ügyintézője is elkísért az idős asszony lakásába.

Anna néni elmesélte a vendégeknek, hogy 1934. március 23-án született a Kistelekhez közeli Csengelén. Kétszer házasodott, első férjétől született egy lánya, akinek három gyermeke van. Legnagyobb unokáinak szintén vannak már gyermekei – Anna néni nagyon büszke rá, hogy már dédunokái is vannak. Az idős asszony küzdelmes életet tud maga mögött és komoran osztotta meg az őt köszöntőkkel, hogy lánya nem tartja vele a kapcsolatot.

Első házassága szomorú véget ért, férje öngyilkos lett. Második férjével, Nagy-Kovács Józseffel Földeákon éltek, összesen 22 évig. Anna néni büszkén mesélte, hogy volt férje zenész volt, citerázott egy zenekarban – méghozzá, mint kiderült, Berényi Károly anyai nagybátyjával együtt.

Anna néni amit csak tudott, a jószágok mellett, otthon a tanyán, még Csengelén tanulta meg. Édesapja juhász volt. Két testvére van, egy húga és egy öccse, de csak a húgával tartja a kapcsolatot. Iskolába keveset járt, bár szeretett volna, de csak hét elemit végzett el. Német származású tanító házaspár – Dóczi Mihály és felesége – tanította őt és testvéreit, rájuk máig hálás szívvel gondol.

A lakóparkba 2003-ban költözött. Eleinte sokat kertészkedett a lakása mellett, nagy szomorúsága, hogy most már nincs olyan fizikai állapotban, hogy maga tudja gondozni a kertjét. Lakása viszont szépen berendezett, és a köszöntés kedvéért Anna néni egyedül tett rendet, takarított ki. De tervei is vannak még, szeretné kimeszeltetni a lakását, ha végre nem jön közbe semmi.

Az idős hölgy a látogatás alatt, a múltról mesélve büszkén mutatta meg régi családi fotóalbumát, majd elárulta a vendégeknek azt is, hogy kedvenc elfoglaltsága a főzés, magának is szívesen készít ételeket. Amikor pedig arról kérdeztük, mit tanácsol azoknak, akik sokáig szeretnének élni, ezt válaszolta: „Főzzenek, egyenek jókat, és szeressék egymást, szeressék az állatokat!

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!