Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lakossági kérésre újult meg a Móricz Zsigmond és a Virág utca padkája

Márki-Zay Péter a VTV Időben című műsorában beszélt az idei kátyúzási munkálatok megkezdéséről. Azt is elmondta, ezen a feladaton kívül mindig vannak aktuális lakossági kérések is, amelyeknek igyekeznek eleget tenni.

A tél elmúltával sok kátyú válik láthatóvá városszerte. Ilyenkor mintegy fél éven keresztül dolgozik a városban a Norbo-Ép. Kft, akivel két éves időszakra kötött szerződést Vásárhely – mondta el a polgármester a VTV tegnapi hírháttérműsorában. Elmondta, a tavalyi 50 milliós keret után idén ugyanez az összeg nem lesz elég ahhoz, hogy az összes kátyút kijavítsák, tehát ki kell majd egészíteniük a keretet. Különös tekintettel a külső Rárósi útra, ahol egy 500 méteres szakaszt teljes egészében fel szeretnének újítani, de a többi szakaszon önmagában a kátyúzás is rengetegbe fog kerülni – hangsúlyozta. Nem biztos, hogy minden kátyúval végeznek majd, de egy összesen 25 milliós összeggel biztosan emelik majd a két évre, 100 millió forint értékben kötött szerződést, mondta.

A kátyúzás mellett mindig jönnek be lakossági igények is. Nemrég egy korábbi városházi dolgozó, most már nyugdíjas, a polgármesteri fogadóórán kérte, újítsák meg a Móricz Zsigmond utca elején az útpadkát. Ezt el is végezték – gyeprácsos, kavicsos megoldással – így a parkoló autók immár nem a sárban tapicskolnak – fogalmazott a polgármester. Hasonlóan a Virág utcai óvoda előtt is a sárban álltak az autók az útpadkán – ezt az önkormányzat térkőburkolattal egészítette ki.

Márki-Zay Péter közösségi oldalán is írt a témáról:

Rengeteg megkeresést kapok és továbbítok a város szépítésével kapcsolatban, képviselőink szintúgy. Minden kívánságot anyagi okokból sem lehetséges azonnal teljesíteni, de az évek alatt rengeteget szépült a város, az odafigyelés hatására elértük, hogy közterületeinkkel nálunk a legnagyobb az elégedettség a megyei jogú városok között.

Így nézett ki a Virág utca útpadkája előtte Forrás: facebook/Márki-Zay Péter

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!