Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Részegen kötötte el az autóbuszt

Nem volt nehéz a dolga, benne volt a slusszkulcs. Az árokpartnak ütközött vele. 700 ezres a kár. A kép illusztráció.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt. Az elkövető ittas állapotban egy parkoló autóbusz ajtaját benyomta, elindította, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött.

A vádirat szerint a vádlott 2023 augusztus végén, hajnalban, ittas állapotban közlekedett egy borsodi településen. Az egyik utcában meglátott egy parkoló távolsági autóbuszt, az ajtaját erősen megnyomva bejutott a járműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Ittassága miatt az egyenes útszakaszon az úttestről lehaladt a menetirány szerinti jobb oldalon egy füves vízelvezető árokba, majd neki ütközött az árokpartnak. Mivel nem tudott tovább menni, kiszállt, és távozott.

A baleset következtében a vádlott nem sérült meg, másnak sem okozott személyi sérülést, viszont az autóbuszban mintegy 700 000 forint anyagi kár keletkezett.

A vádlottal szemben a rendőri intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak, majd vérvételre került sor, melyek igazolták a szeszesital fogyasztását.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!