Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kézilabda: 1 győzelem 1 vereség a HLKC U17-eseknél

Két fordulóval folytatódott a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club U17-es csapatának programja az LU17 II. osztály-Kelet bajnokságban.

Először a dobogón előttük álló Deszk csapatát fogadták a vásárhelyi lányok, ám nem sikerült borítaniuk a papírformát. Sokáig partiban voltak a deszki lányok ellen, végül azonban megérdemelt vendégsiker született.

Következő meccset azonban már a megnyerték a HLKC-s lányok, a megyei rivális Szegedet győzték le magabiztosan Szegeden.

A HLKC ezzel továbbra is a Leány U17-es bajnokság II. osztály keleti csoportjában 3. helyén áll. Az 1. és a 2. helyen a Balmazújváros és a Deszk viszonylag nagy előnnyel vezet, de a vásárhelyiek 3. helye is egyelőre magabiztosnak tűnik, ráadásul eggyel kevesebb mecset játszottak eddig számos riválisuknál.

LU17 II. osztály – kelet
Hódmezővásárhelyi LKC – Deszki SC 26-35 (15-18)
Balogh Imsi Sportaréna – 80 néző
Jv: Bálint, Török
HLKC: Magyar (k) – Mihály 4, Kővári, Blaskovics 1, Dobsa 4, Konyecsni, Mészáros 7, Balázs 5, Nyilas, Szabó, Molnár 2, Koncz 2
Beslin Anikó vezetőedző: “Revansra készültünk a Deszk ellen , ami sajnos most nem jött össze. Az első félidőt ugyan jól kezdtük, vezettünk is, de pár rossz védekezés és kihagyott helyzet után megfordult a játék, innentől már csak futottunk az eredmény után. A helyzeteinket ugyan rendre kialakítottuk, de sorra ki is hagytuk őket, míg a védekezésünk meggyengült,ezért nőtt a különbség is a két csapat közt. Nem tudtunk a hibáinkon túllendülni, így a vége viszonylag nagy gólkülönbség lett, ami nem tükrözi a két csapat közti erőviszonyt.”

Kézilabda Szeged SEv – Hódmezővásárhelyi LKC  24-29 (10-13)
Jv: Csanádi, Sztancsik
HLKC: Magyar (k) – Mihály 6, Blaskovics 1, Dobsa 3, Konyecsni 1, Mészáros 2, Balázs 9, Nyilas, Szabó 1, Molnár 2, Koncz 3, Forgó 1
Beslin Anikó vezetőedző: “Ugyan rajtunk volt láthatóan a tavaszi fáradtság, de azért ez a forduló a kötelező győzelem kategóriába tartozott még így is. Balázs Kata remek góljaival végig biztosította is a hátteret, Molnár Fanni pedig élő falként állt útjába a szegedi támadásoknak, így mindvégig vezetve, bár nem a legszebb játékunkkal elhoztuk a két pontot!”

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Az U19-es csapat az LU19 II. osztály-Kelet bajnokság 10. helyén áll.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!