Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Rács mögött az Europol toplistás magyar kábítószer-kereskedője – videó

Feladta magát az Europol körözési toplistáján szereplő kábítószer-kereskedő bűnszervezet egyik tagja. Cs. András 2022-ben került be Európa 54 legkeresettebb bűnözője közé. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni osztálya folytatott vele szemben eljárást.

A gyanú szerint V. Sándor István és társai 2020-ban és 2021-ben Bács-Kiskun megyében előbb Kecelen, majd Kecskemét külterületén mintegy 300 millió forint értékű beruházással egy professzionálisan felszerelt, számítógépes rendszer által távvezérelt, több ezer cannabis sativa (kender) egyidejű termesztésére és feldolgozására szolgáló infrastruktúrát alakítottak ki. Az üzemet a KR NNI debreceni osztálya 2021. május 21-én felszámolta, és az ügyben 165 kg kábítószert (marihuána és kokain) foglalt le, míg vagyonvisszaszerzési eljárásban összesen több mint 380 millió forintnak megfelelő vagyont vontak el a bűnszervezet tagjaitól. A nyomozóknak akkor a bűnszervezet mind a hét tagját sikerült azonosítaniuk. Közülük kettőt rövid időn belül Magyarországon el is fogtak, míg a szökésben lévő öt tag ellen a Debreceni Járásbíróság európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

A bűnszervezet tagjai 2022 októberében bekerültek az Europol Game Over (Ledöntheted őket), majd a 2023 novemberétől indult Could you be our next hero? (Legyen Ön a következő hősünk!) médiakampányba, amelyek révén körözési adataikat az Europol honlapján és kampányában is megjelenítették.

A banda öt szökésben lévő tagjából hármat – V. Sándor István és V. Roland budapesti, valamint K. Erik Tibor algyői lakosokat – 2023. július 19-én a KR NNI és a spanyol Guardia Civil fogta el Spanyolországban, az Alicante tartományi Calp településen.

Cs. Andrást, aki ellen szintén európai és nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, február 28-án délelőtt fogták el a KR NNI debreceni osztályának nyomozói, amikor önként feladta magát a vele szemben büntetőeljárást lefolytató nyomozó hatóságnál. A 35 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, majd a Debreceni Törvényszék még aznap délután elrendelte a letartóztatását.

Cs. András 2022 augusztusa óta szerepelt Európa legkeresettebb bűnelkövetői között az Europol Most Wanted oldalán.

A bűnszervezet ötödik tagja továbbra is szökésben van. Az ő felkutatása is az NNI debreceni osztályának kiemelt feladata. Bagaméri Tamás ellen továbbra is körözés van érvényben. A férfi szerepel Magyarország körözési toplistáján, valamint 2023. július 25-e óta átvette V. Sándor István helyét az Europol körözési toplistáján is.

A rendőrség kéri, hogy akinek érdemi információja van Bagaméri Tamásról, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!