Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Több mint 80 millióval tartozik Mindszent

Több mint 80 millió forinttal tartozik Mindszent önkormányzata a kistérségi társulásnak. A fideszes vezetésű településnek március végéig kell elszámolnia, április 15-ig pedig visszafizetnie az adósságát. A mindszenti önkormányzatot a nemrégiben polgármesterjelöltnek bejelentkező Dr. Kovács Pál képviseli az ügyben szakértőként. 

Mint arról többször írtunk, tavaly mind a négy polgármester, a vásárhelyi, a székkutasi, a mártélyi és a mindszenti is egyhangúlag úgy döntöttek, hogy feloszlatják a kistérségi társulást. Ezt követően a három fideszes polgármester visszalépett ettől, Vásárhely azonban továbbra sem szeretett volna a kistérségi társulás tagja maradni, így bejelentette kiválását a társulásból. Tavaly év végén az önkormányzatok megállapodtak a vagyon és az adósságok elosztásáról. Az államkincstár és a kormányhivatal együttműködött a folyamatban az érintett önkormányzatokkal.

Akkor abban állapodtak meg, hogy MIndszentnek, amelynek a legnagyobb felhalmozott adóssága volt a társulás felé, amit Vásárhely fizetett addig, március végéig kell elszámolnia, április 15-ig pedig vissza kell fizetnie adósságát.

Tudomásunkra jutott, hogy a fideszes vezetésű település azt a Kovács Pált kérte fel szakértőnek, aki nemrégiben bejelentette indulását az idei vásárhelyi önkormányzati választáson.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!