Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Összehívták, majd lefújták a bizottsági ülést a gyermekvédelem ügyében

Vasárnap, hétfőre vonatkozóan összehívták, majd Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülését, de hétfőn lemondták. A HVG megtudta, miért, és az indok némileg meglepő.

A hvg.hu írta meg, hogy vasárnap összehívták, majd hétfő reggel lemondták az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülését, melynek témája a ,,A pedofil bűnelkövetők feltételes szabadságra bocsáthatóságának kizárásáról szóló törvényjavaslat” lett volna.

A tervek szerint többek között a jelenlegi gyermekvédelmi törvényhez és minden bizonnyal a büntető törvénykönyvhöz is érkezne, összesen 20 pontos módosító javaslat.

A HVG-nek küldött válaszában a Fidesz frakció azt írta, hogy ,,A gyermekvédelmi törvénycsomagról további egyeztetések szükségesek annak érdekében, hogy megfelelő, alkotmányos megoldást találjunk”. A lap ebből arra következtet, hogy elsőre túl szigorúra sikerült a Fidesz-frakcióban szövegezett ,,gyermekvédelmi” törvénymódosító csomag, amelynél így félő lehetett, hogy egyes elemei nem állnák ki az alkotmányosság jogi próbáját.

Azt nem árulta el a Fidesz frakció, hogy mikor nyújtják be a javaslatot tárgyalásra, mint ahogy azt sem, hogy annak mely részével adódott vagy adódhatott volna alkotmányossági probléma.

Az azért belátható, minden irónia nélkül, hogy nem lehet törvényeket módosítani egyik pillanatról a másikra, nehezebb szakma ez annál, mint hogy csak politikai megrendelésre szülessen. Itt is igaz lehet: a jó munkához idő kell(ene).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!