Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márciustól testvérvárosi rangot kap Vásárhely és Királyhida kapcsolata

Erről is szavaztak a mai rendkívüli közgyűlésen. A határközeli osztrák településsel, Bruckneudorffal, magyar nevén Királyhidával egyébként már régóta jó kapcsolatot ápol Vásárhely, ezt szentesítik március 1-én a hivatalos testvértelepülési megállapodás aláírásával.

Az aláírás Bruckneudorfban lesz és a városvezetők közül Márki-Zay Péter polgármester mellett Berényi Károly alpolgármester is jelen lesz majd, valamint a polgármesteri kabinet vezetője és nemzetközi referense.

A két település közti kötelék egyébként a leventékre vezethető vissza, azokra a vásárhelyi fiatalokra, részben még gyerekekre, akiket a második világháborúban honvédelmi munkára vettek igénybe, és ebből a célból az egész országon keresztülhajtottak néhány hónap leforgása alatt. Ma azonban már sokkal többről is szólhat a két település kapcsolata, hiszen Bruckneudorf példát mutat Vásárhelynek a megújuló energiák felhasználásában is.

Berényi Károly, külkapcsolatokért felelős alpolgármester közösségi oldalán nemrégiben részletes posztban számolt be Vásárhely delegációjának legutóbbi, igen tanulságos és tapasztalatban gazdag bruckneudorfi látogatásáról. Akkor egyébként a címlapfotón szereplő, régi konzervgyári épületből a kistelepülés első általános iskolájává felújított intézmény ünnepélyes avatóján vehetett rész városunk delegációja is:

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!