Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tarcsa Nándor a Kratochvil növendéke, tartalékos katona és pilóta

Tarcsa Nándor, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium hódmezővásárhelyi intézményének 12. osztályos növendéke már hatévesen kijelentette, hogy katona akar lenni, és azóta is minden nap tesz azért, hogy álma valóra váljon – olvasható a honvédség oldalán, ahogy egy hosszabb portré is megjelent a fiatalemberről.

Most, 19 évesen, végzős növendékként már tartalékos szakaszvezető is, valamint egymotoros repülőre megszerezte a pilótaengedélyét. A növendék idén jelentkezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karára.

Hódmezővásárhelyen élt és járt iskolába, ahol a tanítónénijének a férje hivatásos katonaként szolgált és hasznos tanácsokkal látták el. Érdekesség, hogy amikor a honvéd középiskola 2022-ben megnyitotta kapuit, Nándor már felsőbb éves gimnazista volt, ezért nem 9. osztályosként, hanem vendégnövendékként csatlakozhatott az intézményhez – igazgatói engedéllyel.

Miután a múlt nyáron betöltötte 18. életévét, jelentkezett önkéntes műveleti tartalékosnak és jelenleg az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságnál lát el szolgálatot, szakaszvezetőként. 56 repült órát tudhat maga mögött, emellett többször is repült már Jak-52-es típuson.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!