Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mensa HungarIQa: vásárhelyieket is várnak jövő héten a szegedi IQ-teszt írására

Az eseményt február 29-én, csütörtökön rendezik meg Szegeden, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Csukonyi Lászlótól, a szegedi kiemelt csoport vezetőjétől megtudtuk, szeretnék azt is, ha minél többen jönnének Hódmezővásárhelyről is.

A teszt 17.30-kor kezdődik és körülbelül két órahosszás lesz, amibe beletartozik az előzetes tájékoztató is. Ezt is meg kell hallgatni, mert a teszt megírásához fontosak az ott elhangzó információk.

A Mensa egyébként egy nemzetközi egyesület, amelyet 1946-ban alapítottak Angliában. Ma közel 140 ezer tagja van a világ száz országában. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa, amely 1993-ban alakult. Céljuk, hogy összefogják a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint elérése, írják.

Magyarországon már több mint 5000 tag van, a szegedi csoporthoz mintegy 150 ember tartozik, árulta el szerkesztőségünknek Csukonyi László, és azt is hozzátette, ismer néhány hódmezővásárhelyi tagot is, az ő létszámukat is szeretnék növelni.

Csukonyi László február 22-e óta vezeti a szegedi csoportot, és szeretné egyrészt folytatni, hogy a közösség folyamatosan közös kulturális és szórakozási programokra járjon össze, illetve szeretné ezek számát és intenzitását növelni. Egyébként is rendkívül jó, támogató és kiváló problémamegoldó közösséget alkotnak az Mensa HungarIQa-s emberek, a szegedi csoport is, mondta.

A mostani teszt megírásának alsó korhatára 18 év, ez alatt az intelligenciaszint még elég hektikusan változik, tette hozzá Csukonyi és 18-30 éves korban alakul ki és jut el egy maximum szintre. Ezért a tesztírásra is legalább 18 évnél idősebb embereket várnak, a kialakított kérdéssor értékelése során pedig figyelembe veszik az életkort. Egyébként ezek a kérdéssorok annyira változatosak, tette hozzá, hogy szinte lehetetlen, hogy két ember ugyanazt írja.

Az előadás előtti gyors adategyeztetés és regisztráció miatt kérik, hogy érkezzen meg mindenki 15 perccel a kezdés előtt. Minden további információt itt olvashatnak el.

Borítókép: mensa.hu

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!