Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elhárult minden akadály, megvan a Kapcsolat Központ és a játszóház kormányhivatali engedélye

Tavaly decemberben, karácsony előtt két nappal tájékoztatta a kormányhivatal a hódmezővásárhelyi önkormányzatot, hogy a Vásárhelyi Kapcsolat Központ engedélyeztetését úgynevezett teljes eljárás keretében folytatja le. Múlt héten, február közepén azután megérkezett végre az engedély, csakúgy, mint a Hódvár Játszóházé, amely szerdán szintén befutott – erről beszélt Márki-Zay Péter a VTV Időben c. hírháttér műsorában.

– Ez is egy együttműködési gesztus a főispán, a kormányhivatal, illetve Navracsics és Gulyás miniszter urak részéről – értékelte a polgármester az engedélyek megérkezését a VTV-ben. Elmondta: sokat kritizálták a kormányt, hogy „ráül” az engedélykérelmekre, és időnként úgy érzik, ennek a nyomásgyakorlásnak volt is eredménye.

A múlt hét óta immár van engedélye az új Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központnak, az ehhez tartozó idősek otthonában viszont már ezelőtt is beindultak a pozitív változások Lajos Tibornak, az új vezetőnek köszönhetően: például a gondozottak méltósága, a higiénia, az élelmezés javítása, vagy a dolgozói létszám feltöltésének terén – mondta el a polgármester.

Hasonló a helyzet a játszóházzal, amelyet először szintén akadályozni akartak. Az önkormányzat ezért alternatív megoldást keresett: az eredetileg tervezett Kapcsolat Központ helyett a Tornyai Múzeum intézménye alá helyezték a játszóházat. Így gyermekjóléti intézményként nem, csak sima játszóházként működtethették volna – erről egyébként az előző közgyűlésen döntöttek is – fejtette ki a városvezető a műsorban. A kormányhivatali engedély aztán most szerdán mégiscsak megérkezett, ebben az szerepel, hogy alternatív napközbeni foglalkoztatásra is kapott engedélyt a játszóház.

Azt látom, hogy a kormánnyal – ha mással nem, de határozottsággal, és udvariassággal kombinálva – igenis lehet eredményt elérni, annak ellenére, hogy a korábbi fideszes városvezetés korrupciós botrányait nem kívánjuk a városba visszaengedni. Van olyan kormányhatóság, amely ennek ellenére egy tisztességes ellenzéki vezetést egy korrekt – vagy legalábbis nem végletekig inkorrekt – hozzáállással tud támogatni.

– emelte ki Márki-Zay Péter.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!