Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vannak olyanok Vásárhelyen, akik nem mondanak NEM-et a pedofíliára? – FRISSÍTVE

Ellepték az országot a kormány legújabb nemzeti konzultációjának eredményeit hirdető óriásplakátok – Vásárhelyen is kiszúrja a szemünket a nagyobb utak mentén. Aktivisták most aktuális értelmet adtak a városunkban elhelyezett hat migránsellenes – a nemzeti konzultáció cseppet sem meglepő eredményét sulykoló – óriásplakátnak. „99 % nem a migránsgettókra” – így szólt az eredeti plakát. „99 % nem a pedofíliára” – szól az új, nagyon is időszerű üzenet, ami viszont úgy tűnik, mégsem tetszik mindenkinek.

FRISSÍTÉS a cikk végén!

A kormány legújabb, speciálisan magyar „népszavazásán” – „közvélemény-kutatásán” – ezúttal a korábbiakkal ellentétben csak 1 millió 500 ezer magyar vett részt, amely a népesség mindössze 15 %-a. (Akkoriban a kormány gyorsan lehetővé is tette az online kitöltés lehetőségét, azzal szembesülve, milyen kevesen küldték vissza az első hónapban a kérdőívet.) A központi kommunikációnak mégis sikerült ebből azt leszűrni, hogy a magyarok 99 %-a nemet mondott a nemzeti konzultáció minden kérdésére, köztük arra is, amelyik címlapfotónk eredeti verzióján szerepel.

Az olvasónktól kapott fotón a Tóalj utcánál elhelyezett kormányzati óriásplakát látható, melyen a „migránsgettókra” szót sárga, „pedofíliára” feliratú matricacsíkkal ragasztották át.

Reggel odamentünk, hogy mi is lefotózzuk, de már csak a nyomát láttuk, az átragasztást addigra valaki(k) eltüntették (bár nem sikerült nyom nélkül). Csakúgy, mint a többi öt, városszerte elhelyezett óriásplakátról, melyeket aktivisták olvasóink beszámolói szerint szintén átmatricáztak.

Azt nem tudni, kiknek lehetett zavaró az a szöveg, hogy 99 % nem a pedofíliára, amikor Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor – Novák Katalin köztársasági elnök botrányba torkolló kegyelmi ügye miatt – éppen csak néhány napja jelentette be, hogy még az alkotmányba is bele fog kerülni, hogy ne kaphasson elnöki kegyelmet az, aki kiskorú sérelmére követ el pedofil bűncselekményt. A nemzeti konzultáció gyermekvédelemmel kapcsolatos kérdése, és a magyarok arra adott válasza pedig – valamilyen okból – most nem árasztja el óriásplakátokon az országot.

A plakátokat azóta – azok tartalmán felháborodott vásárhelyiek – újra átragasztották. Képünk a kempingnél készült, ahol véleményüknek ily módon hangot adó lakosok éppen leragasztani készültek a kormányüzenetet.

A helyszínen szintén jelenlévő Márki-Zay Péter elmondta, többek között a saját felesége is ott van az aktivisták közt, akik ezt az akciót végzik. – Nem az első alkalom, hogy aktivisták ragasztanak át hasonló plakátokat, és mindenki megnyugodhat, az akció teljesen legális, akár rendőrt is hívhatnak, ahogy az máskor már meg is történt – hívta fel a figyelmet, majd az indokokat sorolva elmondta: őket is fölháborítja a kormány pedofil-mentegetése, az, hogy nem hajlandók nyilvánosságra hozni, ki volt az a további 38 bűnöző, akit csak Novák Katalin csak a tavalyi évben szabadon bocsátott. Véleménye szerint Orbán a saját felelősségét próbálja eltussolni, miközben egyre több szál hozzá vezet.

Minden szál Orbánhoz vezet, az is, hogy ’98-ban, Dávid Ibolya minisztersége során kiderült, hogy Orbán Viktor hagyja jóvá azt, hogy valakinek kegyelmeznek, vagy sem.

– mondta, utalva rá, amikor Budaházyt szabadon engedték, azt is a miniszterelnök hagyta jóvá.

Akkor is, ha a két nő szoknyája mögé bújik, valójában ez Orbán felelőssége – csak úgy tudjuk megvédeni a gyerekeinket a pedofíliától, ha Orbán Viktor és bűnbandája megy

– jelentette ki Márki-Zay Péter.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!