Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Somos András távozik az ATV-től, miután azt mondta egy műsorban: „Kaleta nem pedofil”

„Fájó szívvel hoztam meg éjjel a döntést: felfüggesztem a televíziós tevékenységemet.” – tudatta Somos András televíziós személyiség, az ATV műsorvezetője közösségi oldalán, miután tegnap reggel az ATV Start új vitaműsorában tett, Kaleta Gáborra vonatkozó kijelentése miatt a televízió fegyelmi eljárást indított ellene.

Kedden reggel Márki-Zay Péter volt az ATV Szigorlat című vitaműsorának vendége. A Mindenki Magyarországa Néppárt elnökét Kuczogi Jakab, a Szabad Európa újságírója és a műsorvezetők, Somos András és Krug Emília kérdezték. Már a beszélgetés elején szóba került a pedofília kérdésköre, és Kaleta Gábor egykori perui nagykövet ügye is előkerült, amit még 2020 februárjában hozott nyilvánosságra az Index.

A következőképpen zajlott a beszélgetés Somos András és Márki-Zay között:

Somos: Tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?

Márki-Zay: Hát én a Kaletán háborodtam fel annak idején legjobban.

Somos: De ő nem volt pedofil.

Márki-Zay: Nem volt pedofil?

Somos: Nem.

Márki-Zay: Hát elnézést, miért nem volt pedofil?

Somos: Azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény.

Márki-Zay: Hát ehhez képest elítélték érte. Bocsánat, ez az első, hogy ezt hallom. Elítélték pedofíliáért Peruban meg Magyarországon is.

Ekkor a beszélgetésbe becsatlakozott a másik műsorvezető, Krug Emília is, aki elmondta, nemrég olvasta dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakember cikkét arról, hogyan ne váljon a gyermekvédelem és a pedofilozás politikai termékké.

Somos még ugyanaznap facebook-bejegyzésben először is elnézést kért, mert rosszul fogalmazott. „Mindenkitől elnézést kérek, hogy a szándékomtól és meggyőződésemtől eltérő értelmezésre juthatott a tisztelt néző„- írta. Az ATV a kijelentés miatt azonnal fegyelmi eljárást indított ellene, aminek a műsorvezető úgy ment elébe, hogy felmondott. Ma reggeli posztjában azt írta, felfüggeszti televíziós tevékenységét, „a jelenlegi közhangulatban jelenlétemmel nem terhelhetem ezt az ígéretes cégcsoportot, az ATV Groupot.”

Somos András nem az első, aki egy Márki-Zay Péterrel folytatott TV-s vitában elejtett, balul elsült kijelentés miatt távozni kényszerül. Tavaly augusztusban Pálffy Istvánt a HírTV-től rúgták ki, mert azt fejtegette Hódmezővásárhely polgármesterének: ,,Bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké”.

ATV műsorát, amely a felmondáshoz vezetett, itt visszanézhetik:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!