Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyolcmillióból hozatná rendbe a város a sétálóutca üvegbeton kockáit

A tervek szerint kicserélik a 2012-ben kihelyezett, azóta balesetveszélyessé vált üvegbeton kockákat.

Ezeket az egyébként belülről világító üvegbeton kockákat a (korábban) Szántó Kovács János – Deák Ferenc utca torkolata és a Kossuth tér közti útszakasz sétálóutcává való – egyébként európai uniós pénzből, 740 millió forintból történt – átépítésekor helyezték ki. Különleges elemként, hiszen a csongrádi Losonczi Áron által feltalált üvegbetont akkor közterületen még nem nagyon lehetett látni. A 740 milliót nem csak az utca újraburkolására, az üvegbeton kockákra költötték, de gyakorlatilag újraépült a művelődési központ, új épületrészt kapott a Tornyai János Múzeum, s a korábban a gyalogosforgalmat és a kerékpárutat elválasztó vonal helyett „igazi” kerékpárutat is építettek.

A Dr. Rapcsák András utcán, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, ortodox templom, z-bérházak előtti részen elhelyezett kockák közül mára nagyon sok tönkrement – vagy az időjárás miatt, vagy azért, mert autóval tolattak, esetleg kézi erővel ártottak nekik.

Megrepedtek, letörtek. Hol maguktól, hol nem maguktól

A kockák egy része nem is világít – pedig eredetileg mind árasztott fényt – volt, amelyik darabjait el kellett távolítani, s manapság már meggondolandó, ha valamelyikre le akar ülni az ember.

A közgyűlés a legutóbbi ülésén Vásárhely idei költségvetésében azt is megszavazta, hogy ezeket a betonkockákat 8 millió forintos költséggel kicseréli, mert azok elöregedtek és balesetveszélyesekké váltak.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!