Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Balesetmegelőzési versíró-pályázatot hirdettek

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága versíró pályázatot hirdet általános iskolás, felső tagozatos gyermekek számára.

A pályázat célja a rendőri hivatás, ezen belül a közlekedésrendészeti szakterület iránt érdeklődő fiatalok figyelmének felkeltése, továbbá a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése és ezáltal a gyermekbalesetek megelőzése. A verseknek a közlekedési rendőri hivatást bemutató és/vagy a biztonságos, szabályos közlekedési kultúra előnyeit kell bemutatni. 

A pályázati feltételek az alábbiak:   

  • A versenyen az 5 – 8. osztályos tanulók vehetnek részt.
  • A vers címe szabadon választható, de a címnek és a tartalomnak összhangban kell lennie.
  • Egy pályázó egy művel (verssel) pályázhat.
  • Minden pályaműnek csak egy – önálló – szerzője lehet!
  • A pályaművek nyelve: magyar. 
  • A vers maximális terjedelme 5 versszak lehet.
  • A pályamű formátumai a következők: Microsoft Word Times New Roman betűtípus, 12-es betűnagyság, szimpla sorköz, 2 cm-es margók. 

A versek beküldésének határideje 2024. május 31., amit a balesetmegelozes.csongradmrfk@csongrad.police.hu  elektronikus levelezési címre lehet beküldeni. A levélben kérjük feltüntetni a szerző nevét, iskolai osztályának jelölését, iskola nevét, címét.

A verseny első helyezettje 30 ezer, a második 20 ezer forint, a harmadik 10 ezer forint értékű ajándékutalványt, valamint balesetmegelőzési láthatósági ajándékcsomagot nyerhet.

A legsikeresebb pályaművekből elektronikus verseskötetet készül. A pályázók a pályázat benyújtásával a vers nyilvánosságra-hozatalát engedélyezik, a 3 legjobb pályamű pedig a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán is megjelenik majd.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!